Skip to main content
Koffie op kantoorKoffiekennisNieuws over koffie

Welke 5 voordelen heeft koffie drinken voor je gezondheid?

Een kop koffie maakt jouw me-time moment compleet. De dag beginnen met koffie drinken voelt als verwennerij, maar wist je dat koffie ook positieve impact heeft op je gezondheid? Koffie is gezond! De 5 voordelen van koffie drinken zetten we daarom graag voor je op een rij. Zet een lekker bakje voor jezelf en ontdek de voordelen! 

1. Meer energie

Veel koffieliefhebbers beginnen de dag graag met een lekkere kop koffie. Het helpt je bij een energieke start van de dag. Veel koffie bevat cafeïne, tenzij je speciaal kiest voor cafeïnevrije koffie natuurlijk. Omdat cafeïne de werking van adenosine tegengaat, zorgt het voor een hogere hersenactiviteit. Onderzoek laat ook zien dat koffie je geheugen, waakzaamheid, reactietijd en algemene cognitieve functies verbetert. Koffie zonder suiker staat zelfs in de Schijf van Vijf. Een extra reden om je kop koffie niet te laten staan!

2. Betere fysieke prestaties 

Waarom sportdrank nemen als je ook koffie kunt drinken voor het sporten? Het klinkt misschien vreemd, maar het is juist heel slim om voorafgaand aan het sporten een kopje koffie te drinken. De cafeïne geeft je een flinke adrenalinekick én je reageert sneller, waardoor je sportprestaties verbeteren. 

3. Goede bron van antioxidanten

In je dagelijkse kop koffie zitten verbazingwekkend veel antioxidanten verstopt. Het is zelfs zo dat je als (koffiedrinkend) mens vaak meer antioxidanten haalt uit koffie dan uit groenten of fruit. Antioxidanten zijn nuttige stoffen: ze helpen je lichaam om vrije radicalen kwijt te raken. Die vrije radicalen zijn een giftig afvalproduct die ontstekingen kan veroorzaken en het ontstaat bij bepaalde lichamelijke processen. Fijn dus dat koffie drinken helpt om dit proces tegen te gaan!

4. Kleinere kans op overgewicht

Koffie bevat weinig calorieën. Als je je koffie zwart drinkt, haal je er wel energie, maar geen vet of suikers uit. Tenzij je een flinke scheut melk of een grote schep suiker in je kop koffie doet natuurlijk. Bovendien helpt koffie indirect tegen overgewicht door de antioxidanten die het bevat. Er is namelijk een verband gevonden door wetenschappers tussen ontstekingen die de vrije radicalen veroorzaken en obesitas. Cafeïne helpt bij vetverbranding, wist je dat cafeïne de snelheid van je spijsvertering een boost geeft en je vetverbranding versnelt? Koffie is uiteraard niet hét middel om slank te blijven, maar het is een fijne bijkomstigheid dat het de kans op overgewicht iets kan verkleinen. 

5. Gezonde voedingsstoffen

Ten slotte bevat koffie gezonde voedingsstoffen. Bepaalde voedingsstoffen uit koffiebonen vind je namelijk ook terug in de koffie die jij drinkt. In elke kop koffie zit bijvoorbeeld vitamine B2 (riboflavine), vitamine B5 (pantotheenzuur), kalium, magnesium en niacine. Uit één kop koffie kun je zelfs al 11% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2 halen. 

Koffie van Pure Africa heeft impact op je gezondheid én de koffieboeren in Afrika

We kunnen concluderen: koffie drinken is gezond! Koffie zorgt voor ontspanning, verbeterde focus en concentratie én het is een verwenmomentje voor jezelf.  Onze koffie heeft impact op je gezondheid en de koffieboeren in Afrika. Ondernemen met impact staat bij ons centraal. Wil je ook onze eerlijke koffie drinken? Bekijk onze koffie karakters of bestel een proefpakket, dan hoef je niet te kiezen. Neem ook eens een kijkje bij onze professionele koffiemachines waarmee je op elk moment van de dag heerlijke koffie kunt maken.