Skip to main content
Ondernemen in Afrika

Ando is JM Ondernemer van het Jaar 2021 geworden!

By 14 mei 2021juni 22nd, 2021No Comments

Met trots delen we het feestelijke nieuws dat Ando tijdens de spannende finale op 14 april de titel ‘Ondernemer van het Jaar’ heeft gewonnen. Met zijn pitch over impactvol ondernemen wist Ando de jury te overtuigen. De prijs vormt een prachtige erkenning voor ons als team, jullie als klanten en ambassadeurs. Ook voor de hardwerkende koffieboeren in Afrika maakt deze prijs een verschil, omdat het winnen van deze verkiezing laat zien dat ondernemen met impact actueel is. Impact ondernemen wordt het nieuwe normaal!

Wereldverbeteraar en topondernemer

‘Ando is naast een passievol ondernemer ook een wereldverbeteraar, internationaal georiënteerd en gewoonweg een tópondernemer. Hij heeft het lef om niet slechts te dromen over een betere wereld maar zet het daadwerkelijk om in actie, doet dat heel doordacht en succesvol. Een toonbeeld van goed leiderschap.’ Aldus jurylid Daan Lammers.

Ondernemen met een missie

Vanuit Pure Africa werken we nauw samen met koffieboeren in Afrika. We werken met een keten zonder tussenhandelaren en starten lange termijn samenwerkingen met boeren. We betalen meer dan twee keer de wereldmarktprijs, investeren in microkredieten en bieden training en opleiding door landbouwkundigen. Het is een ketensamenwerking waarin iedereen profiteert. Winstoptimalisatie is voor ons geen primair doel. De impact first gedachte geeft ons werk meer inhoud, uitdaging en maakt het leuker. Wij zijn geen standaard koffiemerk maar hebben een duidelijke missie: sociale en financiële gelijkheid stimuleren door samen met de boeren te ondernemen. Hardwerkende boeren verdienen een eerlijke prijs. Dat is in onze ogen heel normaal. Daarom doen wij er alles aan om dit mogelijk te maken. Elke dag opnieuw met iets alledaags: koffie drinken!

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Jongmanagement.nl.