Skip to main content

Ethiopische koffie

Voor Pure Africa begon het allemaal met Ethiopische koffie. Toen Ando, een van onze oprichters, jaren geleden vaak in Ethiopië kwam nam hij altijd Ethiopische koffie mee naar Nederland als cadeaus voor vrienden en familie. Hem viel toen al op dat Ethiopische koffie in Nederland niet gemakkelijk te vinden is. En dat terwijl Ethiopië de geboortegrond van de Arabica koffie is en de kwaliteit al jarenlang wordt erkend door lijstjes van de beste koffielanden.

Bijzondere smaakkenmerken

De Ethiopische koffie is veel fruitiger dan andere koffies. Je moet er even aan wennen, maar eenmaal overtuigd wil je niet meer terug!

Bestel Ethiopische koffie in onze webshop

 

Koffieland Ethiopië

In bijna alle landen die koffie exporteren drinkt de bevolking zelf geen koffie. In Rwanda kregen we zelfs instant koffie bij een zakelijke meeting. Dit zal in Ethiopië niet snel gebeuren. Van het noorden tot het zuiden groeit er koffie in dit enorme land. Het grootste deel van Ethiopië ligt op een hoogvlakte. De foto’s hieronder laten zien hoe mooi de natuur er eigenlijk is.

Het noordoosten en zuidwesten

De koffie in Ethiopië groeit vooral in het noordoosten en zuidwesten van het land. De koffiestreek Harrar ligt in het noordoosten en in het zuidwesten vind je bekende koffienamen als de stad Jimma. Dit is de regio waar onze Djimmah koffie vandaan komt.

Ethiopische koffies verschillen erg in smaak. Wij hebben bijvoorbeeld de fruitige Djimmah, maar ook de meer kruidige Limu of de donkere Sidamo. Het is wel jammer dat in Ethiopië veel suiker in de koffie gebruikt wordt. Hierdoor mis je de speciale smaakkenmerken in de koffie.