Skip to main content
Microkredieten

Bijna afbetaald! Lindiswa en Thabisa

By 9 september 2015No Comments

Goed nieuws! Deze maand zullen Lindiswa Matiki en Thabisa Qhelani het laatste gedeelte van hun microkrediet aflossen. De afbetaling heeft wat lange geduurd dan vooraf de bedoeling was, maar beide vrouwen zullen nu ook het laatste deel afbetalen.

Lening afgelost, bedrijf gaat door

Microkrediet Pure Africa afgelostLindiswa zal haar bedrijf doorzetten. Het betekent dat ze maandelijks aanzienlijk meer te besteden krijgt. Dit geld kan worden besteed aan het verbeteren van haar levensstandaard. We hopen natuurlijk dat ze het zal investeren in haar bedrijf.

 

Voor Lindiswa waren er wat problemen bij het aflossen van de lening:

Unfortunately, after six months’ time having the sewing business and also having good record of payback to TransCape, her sister passed away. Because of this she had to use some of the business money to support the family to carry her sister’s funeral decent. She had to dig deep on her pocket because there is no one else at home having a permanent job.

Lindiswa heeft doorgezet ondanks haar familieproblemen. Het inkomen uit het bedrijf heeft in ieder geval ook gezorgd voor een goede uitvaart voor de zus van Lindiswa.

Vaste baan

Microkrediet afgelost door Thabisa QhelaniThabisa was voor zij de lening voor het microkrediet afsloot al ondernemend. Ze is vrijwilligster voor mensen die lijden aan HIV/Aids. Zij helpt de mensen met dagelijkse zaken die ze niet meer zelf kunnen en om patiënten gezonder te laten eten.

Ze heeft nu een vaste baan gevonden in het ziekenhuis. Dit zorgt voor een maandelijks inkomen en geeft meer inkomen dan de winkel die ze runde. Ze kiest er dus voor om (voorlopig) geen ondernemer te blijven. Ze laat wel weten dat ze met de opbrengsten beter voedsel heeft kunnen kopen, haar huis heeft geverfd en school uniformen gekocht. Ze is logischerwijs erg blij met de mogelijkheid die ze heeft gekregen.