Skip to main content
MicrokredietenVerstrekte microkredieten

Charles Nyandwi | bananen & cassave | €150,-

By 1 november 2018september 3rd, 2021No Comments

De plantage van Charles bevindt zich niet ver van Kigali aan de doorgaande weg. Hij verbouwt cassave, sorghum, bananen en mais. Zijn is ongeveer 1 ha groot en hij verdient ongeveer €250,- per maand. Zijn lening is dus relatief klein.

Moeilijkheden

Het is erg lastig om de plantage draaiende te houden. Charles deed dit altijd samen met zijn vrouw. Zij wordt momenteel behandeld en kan niet werken. Charles brengt veel tijd door in het ziekenhuis om haar te steunen. Ze hebben samen vijf kinderen die ook aandacht nodig hebben. Totdat de ziekte van zijn vrouw achter de rug is doet Charles het als ondernemer rustig aan.

Met een microkrediet heeft Charles Nyandwi zijn plantage uitgebreid

Veel mogelijkheden

Op de foto hierboven zie je de plantage van Charles. Als je hier om je heen kijkt is er nog genoeg land dat kan worden bewerkt. Gezien zijn gunstige positie ten opzichte van Kigali lijkt het me dat Charles veel kansen heeft om te groeien.

Tijdens het oogstseizoen verdient hij nu soms €1.500,- per maand. Hij heeft zijn inkomen zo kunnen laten groeien met een kleine lening. Hij is dan ook al sinds zijn jeugd boer.

Aflossing eind 2019

De lening moet aan het einde van 2019, twee jaar na de verstrekking zijn afgelost. Ik hoop dat we dan nog een keer terug kunnen om te zien hoe het is gegaan. Ik hoop dat zijn vrouw dan hersteld is en ze bezig zijn om de plantage verder uit te breiden.

Ik bezocht Charles op dag 4 van mijn reis