Skip to main content
Jura koffiemachines

De nieuwe Jura X10, opvolger van de Jura X8

De nieuwe Jura X10 is een ideale koffiemachine voor kantoren tot 25 koffiedrinkers

Deze koffiemachine maakt de belangrijkste soorten koffie specialiteiten op kantoor met een druk op de knop.

De Jura X8 is misschien wel de populairste professionele Jura machine onder onze klanten. Dat is niet voor niks: een dagcapaciteit van gemiddeld 80 kopjes, royaal 5 liter waterreservoir, flinke residubak, uitstekend zetsysteem van Zwitserse kwaliteit én melkspecialiteiten in een handomdraai. Kortom, een uitstekende en zeer eenvoudig te gebruiken machine.

Maar Jura lijkt dit alles te kunnen overtreffen met hun nieuwste machine: de Jura X10. Begin dit jaar is deze volautomatische koffiemachine gelanceerd waarmee de X8 tot het verleden behoort.  

Uitstraling Jura X10

De Jura X10 is qua capaciteit en omvang niet veranderd. Nog steeds dat handige 5 liter waterreservoir waarmee je wel bijna 50 kopjes koffie kunt zetten, een uit te breiden bonenreservoir van 500 gram en een residu bak van 40 koffiekoekjes.

De uitstraling daarentegen heeft een upgrade gekregen. Dark Inox in plaats van Aluminium, een vergroot display en de losse thee-uitloop geïntegreerd in de verstelbare, elegantere, combi-uitloop.

Innovaties

Niet alleen het design is aangepakt, ook is de X10 geüpgraded met een paar van de nieuwste innovaties die Jura in huis heeft. Niet de minste is de 3D Brewing Technology: doordat het water op meerdere levels door de koffie vloeit, krijg je een meer evenredige extractie van koffie. Ook is de machine uitgerust met Intelligent Preheating: zo is jouw eerste kopje koffie meteen op de juiste temperatuur. 

Naast dat melkspecialiteiten met een extra shot te bereiden zijn, kan de machine de heerlijkste ijskoffies maken door het Cold Extraction Process. Geen koude koffie maar cold brew: een extractie onder hoge druk met koud water en fijner gemalen koffie. Ijsklontje erin en je bent klaar voor de zomer!

Instellingen gemakkelijk aanpassen

Verder zijn de instellingen van de koffies nauwkeuriger en makkelijker aan te passen: houd het knopje van de koffiespecialiteit ingedrukt en pas de specialiteit aan op jouw wensen. Daarnaast is het onderhoud aan de machine nu nóg makkelijker doordat de machine je uitgebreid en met animaties door de stappen loodst.

Je kan zelfs een betaalsysteem op de machine zetten door middel van een QR code en de mogelijkheid om de machine te verbinden met WiFi.

Nadelen?

De eerste klanten hebben hun nieuwe X10 al mogen verwelkomen en dat lijkt veel te beloven. Is de machine dan helemaal perfect? Voor zover we nu weten lijkt Jura zichzelf weer overtroffen te hebben. 

Wel is de machine bijvoorbeeld ruim een kilo zwaarder dan zijn voorganger. Ook zijn er drie opties uit het keuze assortiment gehaald: groene thee, ristretto en een kan koffie. Voor het zetten van je cold brew specialiteit heb je ook iets meer geduld nodig.

Zakelijke Jura X10 met latte macchiato koffie

Interesse? Ben je net als wij enthousiast geworden en wil je graag zo’n mooie
machine op kantoor? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen