Skip to main content
direct trade coffee

Stel je eigen direct trade koffiebonen proefpakket samen

By 15 september 2021oktober 11th, 2021No Comments

Ken je ons verhaal en wil je een keuze maken tussen uitsluitend direct trade koffies? Stel dan je eigen direct trade proefpakket samen. De koffiebonen van deze twee koffies zijn rechtstreeks ingekocht bij coöperaties. Er zitten geen handelaren tussen. Zo weten we zeker dat wat we betalen ook echt bij de boeren terecht komt.

Je bent vast bekend met ons proefpakket koffiebonen. Hier zitten alle vijf soorten koffie in. Als je een proefpakket koopt investeren wij €2,50 in microkredieten. Lees hier waarom we dat doen.

Direct trade

Met direct trade hebben we als doelstelling om altijd een winstgevende prijs te betalen aan koffieboeren. Zo maken zij in jaren dat de wereldmarktprijs voor koffie slecht is toch winst. In jaren dat de wereldmarktprijs goed is betalen we tot nu toe nog steeds meer.

Wij zijn ervan overtuigd dat koffieboeren alleen in hun plantages investeren als zij goed betaald krijgen voor hun product. Om de impact van klimaatverandering aan te pakken moet je kunnen investeren. Om jongeren te motiveren het bedrijf van hun ouders voort te zetten moeten ze er toekomst in zien. Dat is waarom wij een winstgevende prijs voor koffie willen betalen.

Het direct trade proefpakket koffiebonen

De Wildebras is de pittigste van de twee. Hier hebben we een beetje Robusta in de blend gemengd. Die zorgt voor een nootachtige smaak terwijl onze Nova koffie de basis van De Wildebras vormt. De Waaghals is de mildere van de twee koffies met tonen van spijs.

Uit een kilo koffie kun je 100 tot 120 kopjes koffie halen. Dat is dus minder dan €0,20 per kopje. Dat scheelt veel met het gebruik van koffiecups. Bijkomend voordeel is dat je koffie verser is omdat de bonen worden gemalen op het moment dat je koffie gaat drinken.

Let bij het proeven koffie goed op de nasmaak. Als je na vijf minuten nog steeds een lekkere koffiesmaak in je mond hebt dan heb je goede koffie gevonden. Bedenk ook dat lekkere koffie altijd een combinatie is van de kwaliteit van de bonen en je koffiemachine.