Skip to main content
Nieuws over Pure Africa

De eerste lokaal geproduceerde biologisch afbreekbare koffiebekers

By 17 januari 2018oktober 26th, 2018No Comments

Vanwege de productiekosten worden eigenlijk alle kartonnen koffiebekers waaruit je in Nederland drinkt gemaakt in Azië. Ze worden er op een schip geladen om hier zes weken later eenmalig gebruikt te worden. Best gek eigenlijk dat dit zo gebeurt. Dat dacht onze partner Bioodi ook. Als aanzet naar een groenere manier van produceren heeft Bioodi in Spankeren de Greencupfactory geopend. Dit is de groenste productielocatie van Nederland als het gaat om het produceren van coffeecups.

Justus ontvangt de eerste productierun uit handen van Sietse Stad

Greencups: made in Holland

Het is financieel lastig om in Nederland biologisch afbreekbare koffiebekers te produceren. Bioodi en Pure Africa hebben een overeenkomst en die is dat winst niet leidend is in de beslissingen die worden genomen. Het gaat om het maken van impact. In het geval van Bioodi gaat het eigenlijk om het maken van zo weinig mogelijk impact: het beperken van milieueffecten op de papierproducten die zij produceren.

Te bestellen in onze webwinkel

Je kunt de greencups ook bestellen in onze webwinkel. Klik hier om naar het product te gaan. Alle papieren koffiebekers van Pure Africa zijn biologisch afbreekbaar. De in Nederland geproduceerde bekers herken je aan de tekst made in Holland  aan de onderkant.