23/05/2018 - Microkredieten

Fabien Ntakirutimana | Koffieplantage | €1.000,-

Fabien Ntakirutimana | Koffieplantage | €1.000,-
Fabien heeft zijn lening verstrekt gekregen in mei 2018. We hebben hem gesproken toen we in Rwanda waren. Hij kan vanaf nu aan de slag. Wat in ieder geval opvalt aan zijn plantage is dat de koffie er erg goed bij staat. Het is oogstseizoen en de bessen zien er mooi volgroeid uit.
Koffiestruiken gefinancierd met een microkrediet in Afrika
De koffiebessen zien er goed uit

Uitbreiding plantage

Maandelijks verdient Fabien gemiddeld ongeveer €150,-. De lening gaat hij gebruiken om het aantal bomen op zijn plantage te verdubbelen. Daarmee hoopt hij ook zijn inkomen te verdubbelen naar ongeveer €300,- per maand. Als hij straks meer gaat verdienen dan wil hij het extra verdiende geld opnieuw investeren in zijn plantage om zo verder te groeien.
Hier woont Fabien

Update september 2018

Aan het einde van het oogstseizoen heeft Fabien de eerste betalingen gedaan. In totaal €31,- waarvan de helft rente en de andere helft aflossing. Hij heeft nog ruim de tijd om af te lossen. Zijn lening heeft hij geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn plantage. Op basis van zijn inkomen moet hij de lening kunnen aflossen. Het geleende geld heeft Fabien verder geïnvesteerd in mest en bescherming van zijn plantage.

Blijf op de hoogte

Meld je aan en ontvang regelmatig Pure Africa nieuws.