Skip to main content
Jura koffiemachines

Introductie nieuwe koffiemachines Jura najaar 2017

By 26 september 2017No Comments

Gisteravond waren we bij de introductie van een flink aantal nieuwe koffiemachines van Jura. Het evenement vond plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Een sfeervolle locatie naast Amersfoort Centraal. Deze omgebouwde treinremise bood voor deze gelegenheid plaats aan maar liefst 500 mensen. Allemaal dealers van Jura of Jura Professional. Uiteraard waren wij er als Premium Partner van Jura ook bij. 

 

Vier compleet nieuwe Jura machines

De presentatie van de nieuwe machines was eerlijk verdeeld tussen Jura consumenten en Jura Professional. Voor thuis werden twee nieuwe types geïntroduceerd in twee kleuren. Jura Professional introduceerde de opvolgers van de Jura Xs90 en XJ9.

Jura S8

De belangrijkste presentatie gisteravond was voor ons toch wel de compleet nieuwe Jura S8. Deze espressomachine vult het gat tussen de Jura E8 en de Jura J6. Hij beschikt over een touchscreen. Het scherm is mooi verzonken in de voorzijde van de machine. Verder heeft de S8 een bonendeksel van handgepolijst spuitgietzink, een sterk en zwaar materiaal.

Jura S8 Chroom

Dit is hem dan. De langverwachte Jura S8 Chroom. We wisten dat er een machine als deze aan zat te komen. Maar hij heeft onze verwachtingen overtroffen. Wat we voornamelijk erg mooi vinden is dat Jura ervoor heeft gekozen om het Chroom front door te trekken over de hele voorzijde van de machine. 

Jura S8 Moonlight Silver

De Moonlight Silver versie van de S8 heeft een duidelijke plaats in het Jura assortiment. De Jura S8 Moonlight Silver is een klassieke Jura machine. Het geheim van deze machine is dat je hem naarmate hij langer staat steeds mooier gaat vinden. Misschien heeft dit ook wel iets te maken met de kwaliteit van het apparaat. 

Jura X6 Professional Dark Inox

De Dark Inox kleur is in 2016 geïntroduceerd en blijkt een groot succes te zijn. Ook deze Jura X6 Professional staat de kleur goed. Het is een krachtige koffiemachine voor middelgrote kantoren die alleen koffie, espresso en ristretto zet. Dit is ook meteen de kracht van de machine: eenvoudig te bedienen en efficiënt in het onderhoud. 

Jura X8 Professional Platin

De grote broer van de X6 is de Jura X8 Professional Platin. Met deze espressomachine voor de zakelijke markt maal je verse koffiebonen met een druk op de knop. Vervolgens maakt de machine naast koffie en espresso ook een cappuccino, café latte of latte macchiato voor je. 

Jura D6 Platina

De opvolger van het de Jura C65 is deze Jura D6 Platina. Het design van de machine is strakker geworden. Wat ons ook opvalt zijn de draaiknoppen. Deze draaien soepeler en voelen steviger aan. Nadeel van de D6 ten opzicht van bijvoorbeeld de Jura E6 is dat hij over een Aroma G2 molen beschikt terwijl de andere modellen zijn uitgerust met een Aroma G3 molen. 

Jura Z8 Chroom

Last but not least de Jura Z8 Chroom. We sluiten blinkend af. Het is een gedurfde keuze. De Z8 Chroom laat geen ruimte voor een compromis. Hate it or love it. Wil je het allerbeste en mogen anderen dit zien? Dan is er ook meteen geen andere mogelijkheid meer dan te kiezen voor de Z8 in volledige Chroom uitvoering.