Skip to main content
MicrokredietenVerstrekte microkredieten

Jean Bosco Harerimana | Tomaten | Bananen €1.000,-

By 1 november 2018november 6th, 2018No Comments

Jean Bosco is een tomaten- en bananenteler. Hij verbouwt ook nog wat andere groentes. Veel boeren verbouwen koffie maar Jean Bosco heeft een andere keuze gemaakt. Hij heeft de gewassen voortgezet die zijn ouders ook verbouwden. Met een lening van €1.000,- wil hij zijn plantage uitbreiden. Hij wil ook fertilizers en kennis van een agronomist inkopen om zijn oogst te vergroten.

Update december 2017

Eind 2017 gingen we bij Jean Bosco langs om hem te interviewen. Zijn lening is nog maar een half jaar geleden verstrekt. Het is daarom nog lastig om inzicht te krijgen in de impact die we maken. Hierover in april hopelijk meer.

Een leven lang boer

Al jong weet Jean Bosco dat hij boer gaat worden. Hij is de opvolger van zijn ouders. De boerderij heeft hij overgenomen nadat hij is getrouwd. Van zijn vijf kinderen studeren er drie en twee wonen nog bij hem. De omvang van zijn land is 1,5 hectare en hij bewerkt dit samen met zijn vrouw. Ze hebben geen personeel. Ze halen water uit de natuurlijke bron naast het huis. Een mooi geschenk in Rwanda, waar het soms erg droog is.

Update oktober 2018

In het afgelopen halfjaar heeft Jean Bosco een kleine achterstand opgelopen in de afbetaling van zijn lening. Er staat nu nog zo’n €250,- open die moet zijn afbetaald rond juni 2019. Een mooi moment om dan langs te gaan.