Skip to main content
Jura koffiemachines

Jura X8 review: de populairste professionele koffiemachine

By 20 september 2021No Comments

Bij de keuze van een nieuwe koffiemachine op kantoor moet je als bedrijf met een aantal zaken rekening houden. In deze review van de Jura X8 beschrijf ik waarom veel bedrijven de keuze maken voor deze machine.

Vragen nieuwe zakelijke koffiemachine

  • Wil ik de machine met een watertank of aangesloten op het waternet?
  • Moet de machine cappuccino en andere melkkoffies maken of alleen zwarte koffie?
  • Hoeveel koppen koffie gaan we per dag maken?
  • Wil ik de koffiemachine kopen of leasen?

Grote watertank

De watertank met een inhoud van vijf liter is goed voor ongeveer 50 koppen koffie. In de meeste situaties hoef je de tank daarom maximaal twee keer per dag te vullen.

Cappuccino’s met fantastisch melkschuim

Kies voor de Jura X8 als de kwaliteit van het melkschuim voor jou belangrijk is. De combinatie van snelheid en mooi dik melkschuim onderscheidt Jura van andere professionele koffiemachines. Je kunt de temperatuur en de hoeveelheid melkschuim per koffie instellen. Het is zelfs mogelijk om twee cappuccino’s tegelijkertijd te zetten.

Het reinigen van het melksysteem gaat volautomatisch. Dit was enkele jaren geleden nog een heel vervelend klusje en daar heeft Jura iets op gevonden. Het schoon houden van het melksysteem van de Jura X8 is simpel. Dat blijkt ook uit de reviews die wij van klanten krijgen.

Jura X8 zet 20 tot 80 koppen koffie per dag

De aanbevolen capaciteit is maximaal 80 koppen per dag. Als dat soms een keer 100 koppen koffie blijken te zijn is dat natuurlijk geen enkel probleem. De voornaamste reden voor dit advies is dat je vaak de watertank moet vullen en de koffieresidubak moet legen als je structureel meer dan 80 koppen koffie op kantoor maakt.

De capaciteit van de machine is de belangrijkste reden dat de Jura X8 de populairste professionele koffiemachine is. Veel bedrijven in Nederland werken met tien tot dertig mensen op kantoor. Dan is dit een perfecte koffiemachine.

Review van de Jura X8 Platina

Wil je de koffiemachine kopen of leasen?

Voor deze review van de Jura X8 maakt het niet zoveel uit of je de machine wilt kopen of leasen. Bij Pure Africa kan het allebei. Het is wel een vraag die goed is om jezelf te stellen als je een nieuwe koffiemachine voor kantoor zoekt.