Kigoma Rwanda

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”427″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Kigoma – Rwanda

De Kigoma is een mooie gebalanceerde koffie met hints van cacao, honing, laurier en een frisse aciditeit. De koffie laat zich kenmerken door een zachte maar volle smaak met een heerlijke afdronk.

De Kigoma wordt geteeld in de provincie Huye in het zuiden van Rwanda op een hoogte van bijna 2000 meter. De boon wordt handmatig geplukt tussen maart en juni en in de zon gedroogd. Mede door de hoogte waarop deze boon wordt geteeld bevat de Kigoma een laag cafeïne percentage van 1,8%.

In 1904 kwamen de eerste Duitsers in Rwanda en begonnen er op grote schaal koffieplantages. In de jaren ‘90 exporteerde Rwanda 45000 ton koffie per jaar en was koffie hiermee een van belangrijkste en meest lucratieve exportproducten van Rwanda. De genocide in 1994, die aan bijna een miljoen mensen het leven koste, zorgde voor het instorten van de Rwandese economie. Hierbij is veel kennis over het exporteren van koffie verloren gegaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een halvering van de koffie productie. Dit is overigens niet ten koste gegaan van de kwaliteit. De kwaliteit is de laatste jaren zelfs sterk toegenomen. Dit is mede te danken aan wereldwijde ondersteuning van koffietelers.

Het Rwandese klimaat en de hoogte waarop Rwanda’s koffie struiken groeien, gecombineerd met de hedendaagse specialistische kennis, maakt dat de Rwandese Kigoma een heerlijke, mooie en gebalanceerde koffie is van een hoge kwaliteit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-page”][/vc_column][/vc_row]