Skip to main content
Koffie op kantoor

Kies de juiste koffie op kantoor

By 7 september 2020februari 5th, 2021No Comments

Het gaat er vaak over, motiveert je collega’s of juist niet en het is bepalend voor de indruk die je maakt op je klanten. Inderdaad, de koffie op kantoor. Stel dat je een gesprek begint waarbij het gaat over hoe lekker de koffie smaakt. Je vertelt het verhaal achter de koffie, dat koffieboeren er ook iets aan hebben. Dat is een goede basis om daarna je gesprek positief voort te zetten. De eerste connectie is gemaakt.

Smaak

Goede koffie wordt met zorg samengesteld. Het is voor ons belangrijk waar de koffie vandaan komt, dit helpt mede te bepalen hoe we de koffie branden. Vaak kiezen we voor een medium-roast omdat dit bij goede bonen een mooie, volle smaak geeft. Voor de koffie op kantoor is het van belang dat we met iedereen rekening houden. Daarom zijn kwaliteit en een gebalanceerde smaak voor ons de belangrijkste uitgangspunten.

Machine en koffie op kantoor
Pure Africa koffie op kantoor

Koffie met een missie op kantoor

Het ijs breken is belangrijk en dat doe je vaak niet door direct over het doel van de afspraak te beginnen. Je kunt dit wel doen door te vertellen over de keuze die je hebt gemaakt voor de koffie bij jou op kantoor. Pure Africa investeert in microkredieten aan koffieboeren en we willen ernaartoe dat we alle koffie rechtstreeks bij de boeren inkopen zodat we een eerlijke prijs kunnen betalen.

Onze koffies komen allemaal uit Afrika, waar Arabica koffie zijn oorsprong heeft. Koffieboeren in Afrika krijgen al decennia veel te weinig betaald voor hun koffie. Het is onze missie om de winst in de keten eerlijk te delen met koffieboeren. Dit doen we door voor de oogst microkredieten te verstekken en na de oogst een betere prijs voor koffie te betalen.

Als je om deze reden kiest voor Pure Africa op kantoor maak je een statement naar je klant. Je laat zien dat jouw bedrijf bewuste keuzes maakt. Je wilt immers zelf ook zakendoen met een bedrijf waarmee je een connectie hebt. Lees hier meer over wat we doen met microkredieten.

Koffie als cadeau
Onze direct trade koffie uit Rwanda

Contract of juist niet? Jij kiest

Klanten van Pure Africa maken een bewuste keuze. We werken graag op basis van wederzijds vertrouwen. Contracten zijn voor ons documenten om afspraken helder met elkaar af te stemmen, niet om zoveel mogelijk kleine lettertjes op een A4 te krijgen. Het is voor ons van belang dat je geniet van de koffie die je op kantoor drinkt. Kies dus zelf of je helemaal vrij wilt zijn of een lease contract afsluit waarin wij alles voor je uit handen nemen. Bekijk hier een overzicht van de machines die je kunt leasen of kopen.

Koffiemachine belangrijk

De kwaliteit van de koffiemachine die je kiest is belangrijk. Als je goede koffie inkoopt maar je hebt geen machine waarmee je echt goede koffie kunt maken, dan kunnen we daar iets aan doen. Gelukkig weten wij met de ervaring die we hebben welke machines een goede smaak geven aan je koffie. Voor het maken van koffie op kantoor werken we met de volautomatische koffiemachines van Jura en ETNA. We zien steeds vaker dat bedrijven ook voor kantoor kiezen voor een halfautomatische espressomachine van Ascaso of La Marzoco.