Skip to main content
Koffie op kantoor

Op de koffie bij Melle van The Good Roll

By 8 oktober 2021oktober 27th, 2021No Comments

Melle Schellekens is Founder & The Creative Captain van The Good Roll, dé makers van een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier. Met 50% van de nettowinst bouwt The Good Roll toiletten in diverse landen in Afrika. The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dat is één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Het zijn shocking cijfers. Zo schrikbarend dat ze The Good Roll hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van het assortiment waarmee zij beide problemen aanpakken. We gingen op de koffie bij Melle, want bij The Good Roll houden ze van good coffee!

Toegang tot veilige en schone toiletten voor iedereen

Melle staat op om iedere dag positieve invloed uit te kunnen oefenen op de mensen dichtbij, maar ook ver weg. En dat doet hij met succes, want wat mag The Good Roll trots zijn op de impact die zij maken. Er zijn bijvoorbeeld al meer dan 300 toiletten gebouwd in Ghana. “Schone toiletten zorgen ervoor dat kinderen over het algemeen minder vatbaar zijn voor ziekten en dat meer meisjes naar school blijven gaan, ook als ze menstrueren. Beide zaken resulteren in betere opgeleide jongeren die toegerust zullen zijn om deel te nemen aan hun (toekomstige) economieën en zo bouwen we mee aan hun toekomst’.

De impact van The Good Roll

Naast een duurzaam product, levert The Good Roll ook een directe maatschappelijke bijdrage. Melle over de impact: “Je kan altijd nog meer doen dan je denkt dat je kan doen. Daarom werken we met een sociale onderneming voor het wikkelen en verpakken van een deel van onze producten. Op deze manier bieden wij werk en begeleiding aan meer dan 75 mensen!”.

‘Het kan zo makkelijk zijn om voor het juiste te kiezen’ 

Melle gelooft erin dat je moet doen waar je blij van wordt. “En dat wens ik alle mensen om mij heen ook! Als mensen gelukkig zijn, geloof ik dat ze ook beter voor zichzelf en voor elkaar zullen zorgen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk..! En om het verschil op het werk te maken, hoop ik dat je kunt kiezen voor het werk waar je gelukkig van wordt, zodat het werk ook gelukkig wordt van jou! Bij The Good Roll proberen we op zoveel mogelijk manieren van onze werkplek een fijne omgeving te maken. Door een sportabonnement voor alle medewerkers te verzorgen, je kunt maandelijks een massage en een coaching sessie ontvangen en daarnaast hebben we altijd genoeg koekjes, drinken en fruit voor iedereen! En bij The Good Roll wordt Pure Africa koffie gedronken. Jullie brengen de allerlekkerste, meest eerlijke koffie naar Nederland. Het kan gewoon zo makkelijk zijn om voor het juiste te kiezen. Koffie drinken met een goed gevoel en je billen schoon vegen met een goed gevoel. Dat is iets wat wij allebei willen bereiken. Nu je weet wat The Good Roll doet, weet je ook dat Pure Africa bijna hetzelfde doet alleen dan met koffie. Per kilo overheerlijke koffie die wordt verkocht, investeert Pure Africa €1,- in microkredieten in Afrikaanse boeren. Mocht je deze koffie overwegen, raad ik zeker de Waaghals aan! Dat is mijn favoriete koffie, zelf ben ik ook een beetje buitengewoon.”