Koffieleverancier in Antwerpen

Ben je op zoek naar een koffieleverancier in Antwerpen? Pure Africa levert complete koffievoorzieningen voor bedrijven in Antwerpen. Aangezien we de lat graag hoog leggen leveren we alleen koffiebonen en de machines die daarbij horen. 

Koffieleverancier in Antwerpen

Puur Afrikaanse koffie en een social enterprise

Kies voor meer dan alleen een kopje koffie. Wij importeren koffiebonen uit Afrika, het continent waar de oorsprong van koffie ligt. Onze vijf koffies komen uit Ethiopië, Rwanda en Burundi. Eerst eens proberen? Bestel hier een proefpakket

Laat zien dat je bewust kiest, kies Pure Africa als koffieleverancier in Antwerpen.
Laat aan je klanten zien dat je bewust kiest

Koffievoorziening voor bedrijven

Het is belangrijk om een aantal keuzes te maken voor de aanschaf van een koffiemachine voor kantoor. Voorbeelden zijn:

  • heb je alleen behoefte aan koffie en espresso of ook cappuccino en latte macchiato?
  • wil je cappuccino’s maken met verse melk of topping?
  • gaat de voorkeur uit naar lease of koop?
  • met hoeveel mensen drinken jullie koffie op kantoor?

Wij helpen je natuurlijk graag om de juiste keuze te maken uit de talloze opties. Wij werken samen met verschillende merken die allemaal een hoge kwaliteit leveren. Zo kunnen wij garanderen dat je koffie goed smaakt. 

Jura voor bedrijven in Antwerpen

Eerlijk is eerlijk. Ook wij hebben onze voorkeuren. In een kantooromgeving raden we vaak aan te kiezen voor een koffiemachine van Jura. Simpelweg omdat Jura voldoet aan onze kwaliteitsstandaard en heel scherp geprijsd is. 

Pure Africa investeert in Afrika

In Afrika groeien fantastische koffies. Wij genieten er hier van terwijl de gemiddelde koffieboer veel te weinig verdiend. Bij Pure Africa vinden we dat niet meer van deze tijd. De opbrengsten moeten eerlijker worden verdeeld. Als social enterprise is het ons doel om hier een bijdrage aan te leveren. Wij investeren op twee manieren in Afrika.

1. Microkredieten

Van iedere kilo koffie die jij drinkt investeren wij €1,- in microkredieten aan boeren in Afrika. Zij kunnen met een lening van gemiddeld €1.000,- hun plantage uitbreiden en oogst vergroten. Een belangrijk verschil met andere microkredieten is dat wij deze tegen 6% rente verstrekken, terwijl de boer normaal al snel 25% rente per jaar betaalt. 

2. Eerlijke inkoop

Het is ons doel om al onze koffies rechtstreeks in te kopen bij lokale koffie coöperaties en met hen een lange termijn relatie aan te gaan. Omdat we hen direct betalen weten we zeker dat er geen geld naar tussenhandelaren gaat. Daarom kunnen we deze boeren meer betalen dan zij normaal gesproken krijgen. Wij betalen ongeveer 30% meer dan de boeren krijgen als ze aan een tussenhandelaar verkopen. Meestal krijgen ze dan namelijk een bedrag rond de kostprijs en maken ze dus eigenlijk geen winst.