Koffieleverancier in Utrecht

Pure Africa levert hoogwaardige koffievoorzieningen voor bedrijven. Als je op zoek bent naar koffiebonen van hoge kwaliteit om je klanten en collega’s lekkere koffie te kunnen geven dan zit je goed. Wij zijn koffieleverancier in Utrecht voor verschillende bedrijven. We leveren de koffiebonen, de koffiemachine en doen het onderhoud voor je. Vraag hier een offerte aan.

Geen lange contracten

We overtuigen je graag met de smaak van onze koffie. Als die goed is en onze service bevalt je, waar is een lang contract dan nog voor nodig? Een leasecontract heeft bij ons een standaard looptijd van 6 maanden. Daarna kun je maandelijks opzeggen. We komen altijd de machine zelf bij je op kantoor plaatsen en afstellen zodat de koffie goed smaakt.
Laat zien dat je bewust kiest

Specifiek voor Utrecht: zacht water

Iedere plek waar je een koffiemachine neerzet heeft behoefte aan afstelling. Dit komt doordat de samenstelling van het water nooit helemaal gelijk is. Zeker in Utrecht is dit erg belangrijk. Hier is het water heel zuiver en bevat weinig kalk. Het vergt een goede afstelling om ervoor te zorgen dat de koffie goed smaakt.

Proef Pure Africa bij Kanaal 30

Wil je een keer onze koffie proeven op een mooie locatie in Utrecht? Café Keet is onderdeel van Kanaal 30. Een inspirerende omgeving aan het kanaal, vlakbij het Europaplein. Hier kun je De Bergkoning en De Waaghals proeven. 

Wil je onze koffies thuis of op kantoor proeven, dan kun je hier een proefpakket bestellen. 

Wij zijn gevestigd in Utrecht

Wil je graag lokaal inkopen? Pure Africa is gevestigd in Utrecht, aan de Maliebaan. Kom gezellig langs voor een kop koffie als je vragen hebt. Wij leveren zowel aan horeca als kantoren. Wil je gewoon voor thuis bestellen, dan kun je terecht in onze webshop

Social enterprise

Al sinds onze oprichting in 2012 zijn we een social enterprise. Onze koffies komen uit Afrika, waar koffieboeren vaak erg arm zijn. We geloven in ondernemerschap. Daarom investeert Pure Africa van iedere verkochte kilo €1,- in microkredieten. Boeren betalen voor een Pure Africa krediet niet de gebruikelijke 25% rente maar 6%. Lees hier meer over onze impact

Direct trade koffiebonen

Om zoveel mogelijk impact te maken in Afrika is het ons doel om alle koffies rechtstreeks in te kopen bij koffieboeren. Op dit moment zijn De Wildebras en De Waaghals direct trade koffiebonen. De grote merken kopen hun koffie allemaal in via de beurs. Hier worden koffies verhandeld waarvoor de wereldmarktprijs of minder is betaald aan de koffieboer. Je weet daardoor dat er te weinig wordt betaald voor koffie.

Wij vinden dat koffieboeren een eerlijke prijs voor hun koffie verdienen. Eerlijk is dat zij winst maken op de verkoop van koffie. Daarom gaan wij samen met coöperaties zitten om hun kostprijs te berekenen. Bovenop de kostprijs betalen we een premie waardoor we zeker weten dat boeren winst maken. Op dit moment betalen we $5 per kg terwijl de wereldmarktprijs op $2,50 ligt.