Skip to main content
Nieuws over koffie

Een nieuwe koffieleverancier kiezen

By 12 december 2014augustus 10th, 2015No Comments

Ga je voor je bedrijf een nieuwe koffieleverancier kiezen en heb je ook een nieuwe koffiemachine nodig? Na wat informatie verzamelen via Google kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat de mogelijkheden enorm zijn, en verwarrend. Kies je voor een all-in concept en betaal je per kopje koffie? Of maak je de keuze om een nieuwe koffiemachine voor kantoor te kopen? En wat doe je met onderhoud? Wil je dat alles helemaal geregeld is of betaal je liever pas als er iets mis is met de machine? Veel keuzes dus, en iedere aanbieder doet je een ander voorstel. In dit artikel een paar tips om je te helpen je keuze te bepalen.

Kosten per kopje

De beste manier om een koffieleverancier te kiezen is een eerlijke vergelijking te maken tussen de prijsconstructies van verschillende aanbieders is om de kosten per kopje te berekenen. Maak een inschatting van het aantal kopjes koffie dat er per jaar wordt gedronken op kantoor. Bekijk daarna over welke periode je de machine wilt afschrijven of wat het jaarlijkse huurbedrag is. Tel hier de eventuele kosten voor het onderhoud bij op en de kosten van de koffie. Deel dit door het aantal kopjes koffie dat er gedronken wordt en je krijgt een prijs per kopje.

Machine keuze

Het moeilijkste is om de juiste machine te kiezen. De kwaliteit van het kopje koffie verschilt sterk per machine. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de koffiemolen en de druk waaronder het kopje koffie wordt gezet. Bij veel machines is de druk aan de lage kant waardoor je een minder smaakvolle kop koffie krijgt. Je kunt dus niet iedere koffiemachine vergelijken alleen op prijs en mogelijkheden beoordelen. Vaak is het zo dat machines met weinig extra functies de beste verse koffie zetten.

Koffieleverancier kiezen

Het is verstandig altijd om een proeverij te vragen. Verse koffiebonen kopen kan tegenwoordig overal. Maar de kwaliteit van de verschillende koffiebonen is groot. Over smaak valt niet te twisten, dus duurdere koffie is niet altijd lekkerder dan goedkopere koffie, hoewel dit vaak wel opgaat. De juiste koffieleverancier kiezen kan alleen als je weet of je de koffie ook echt lekker vindt.

Onderhoud van de koffiemachine

Denk goed na over wat je verwacht van de leverancier. Wil je geen gezeur en niet voor extra kosten komen te staan? Sluit dan een all-in servicecontract af. Dit is iets duurder maar zorgt ervoor dat je nooit (lang) zonder koffie zit. Heel belangrijk :). Wil je een nieuwe, kleine koffiemachine kopen voor kantoor? Dan kun je vaak ook zonder onderhoudscontract. Als je de machine eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt geeft is dit meestal goedkoper dan een contract.

Koffiemachine

Omdat we zelf koffieleverancier zijn kunnen wij je helpen bij de keuze voor de juiste koffiemachine. Laat hier je gegevens achter en we doen snel een onafhankelijk voorstel op maat. Of lees meer over onze koffiemachines voor kantoor.