Skip to main content
Jura koffiemachinesKoffie op kantoor

Koffiemachine leasen voor kantoor bij Pure Africa

By 16 maart 2018juli 12th, 2018No Comments

Koffiemachine leasen voor kantoor bij Pure Africa

Bij Pure Africa zien we dat de markt voor het gebruik van een koffiemachine aan het veranderen is. Vroeger kochten bedrijven hun machines voor de productie en intern verbruik. Denk bij verbruik aan printers, computers en koffiemachines. Een apparaat werd gekocht, gebruikt, afgeschreven en weggegooid. Logisch! Want als je een computer hebt gekocht en je bent geen computerbouwer of programmeur dan is de gemakkelijkste oplossing om hem weg te gooien.

Klik hier om meer te lezen over het leasen van een Jura

Duurzaamheid

Weggooien is natuurlijk niet erg duurzaam. We weten dat we steeds meer toe moeten werken naar het hergebruiken van grondstoffen als we onze wereld leefbaar willen houden. Daarom kun je nu bij Pure Africa een koffiemachine leasen. Wij zorgen ervoor dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd als het nodig is in plaats van periodiek omdat dit nu eenmaal zo hoort. Ook optimaliseren we de levensduur. Na een aantal trouwe jaren dienst is de machine bijvoorbeeld te klein geworden voor jouw kantoor. Wij zorgen dan dat hij een tweede leven krijgt in een ander kantoor.

Het gemak van een koffiemachine leasen

Als je een koffiemachine least bespaar je jezelf de lasten van het eigenaarschap. Over onderhoud hoef je niet na te denken. Dat zit bij de maandprijs inbegrepen. Als er iets kapot is aan de machine zorgen wij gewoon dat het wordt gerepareerd. We werken daarom intensief samen met Jura, een Zwitsers merk dat erg betrouwbaar is. Daardoor heb je sowieso weinig te maken met storingen. Uiteindelijk wil je gewoon een lekkere kop koffie zonder veel problemen.


vraag een offerte aan

Flexibele leasetermijn

In een snel veranderende wereld kun je geen contracten meer afsluiten voor vijf jaar. Wie weet waar je over vijf jaar staat met je bedrijf. Pure Africa groeit graag met je mee. Daarom lease je bij ons waar je behoefte aan hebt. Na zes maanden wordt je leasecontract iedere maand opzegbaar. Dat betekent meer risico voor ons. Daar hebben we niet zoveel moeite mee. Want als je onze koffie lekker vindt smaken is er toch ook geen reden om iets te veranderen?

Nog een voordeel: je bedrijf helpt armoede te bestrijden

Pure Africa is ooit gestart met twee belangrijke doelen:
1. Nederland kennis laten maken met de geweldig goede koffie uit Afrika, de plek waar koffie oorspronkelijk vandaan komt.
2. Een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede in Afrika.

Van iedere kilo koffie die je drinkt investeert jouw bedrijf €1,- in microkredieten. Hiervoor hebben we een samenwerking met een bank in Rwanda. Zij verstrekken de microkredieten aan koffieboeren en beheren de lening.

Waarom we dit doen

Het is voor ondernemers in Afrika ontzettend moeilijk om financiering te vinden voor hun bedrijf. Als ze al een lening kunnen krijgen betalen ze vaak 25% rente en dit loopt dikwijls op tot 50% rente per jaar. Een groot deel van de rente vloeit terug naar Europa of de VS. Voor een Pure Africa lening betaalt de boer 6%. Zo houdt hij meer geld over om te investeren in groei en het aannemen van personeel uit de omgeving. Als de lening eenmaal is afgelost investeert de bank het geld opnieuw.

Zo help je mee ondernemers te financieren met het leasen van een koffiemachine :).