Koffiemachine voor kantoor

Vaak combineer je de keuze voor een nieuwe koffiemachine op kantoor met nieuwe koffie. Koffie en de koffiemachine zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beste kwaliteit koffie kun je alleen tot een lekkere cappuccino of espresso omtoveren als je apparatuur goed is. Andersom heb je er alleen iets aan om de beste apparatuur aan te schaffen als je ook koffie van goede kwaliteit gaat gebruiken. 

Koffiemachine voor kantoor

Leasen of kopen

De keuze is aan jou of je een nieuw apparaat wilt leasen of kopen. Voor elke machine bieden we een flexibele leaseconstructie van 6 tot 60 maanden. De machine kopen is vaak de voordeligste optie hoewel veel bedrijven het gewoon gemakkelijk vinden om te leasen. Hier vind je een overzicht van de koffiemachines voor kantoor.

Neem contact met ons op

Wil je samen met je collega’s koffieboeren een betere prijs betalen en investeren in microkredieten? Vul het formulier hiernaast in en we nemen contact met je op.

Waarom Pure Africa?

Microkredieten

Van elke kilo koffie die jullie drinken op kantoor investeren wij €1,- in microkredieten. Boeren gebruiken de leningen om te investeren in hun plantages. We hebben al meer dan €160.000,- geïnvesteerd en dit bedrag blijft maandelijks groeien.

Direct van de koffieboer

Twee van onze koffies zijn direct trade. We willen ze allemaal direct trade maken. Dit betekent dat we koffieboeren $5 per kilo betalen. Daarmee weten we zeker dat ook de boeren en de coöperatie verdienen aan de koffie die wij van ze kopen.

Offerte

Alleen de beste koffies

Wij kopen alleen de beste kwaliteit koffie in. Oost-Afrika biedt een grote variëteit aan koffiesoorten. Wij bezoeken koffieboeren, bouwen relaties met hen op en betalen ze goed voor de beste koffies.

We letten bij het testen van koffie altijd op hoe we verschillende smaakprofielen bij elkaar kunnen brengen. Door onze jarenlange ervaring met bezoek aan plantages, beoordelen van best practices en testen van koffie zijn we er bedreven in geraakt om de beste koffies voor je te selecteren.

Nieuwe koffiemachine op kantoor, waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te kijken of de capaciteit van een koffiemachine groot genoeg is. Je kunt beter wat extra capaciteit hebben dan dat je altijd tekort komt omdat de machine dan overbelast raakt.

Bekijk of je de mogelijkheid hebt om de machine aan te sluiten op het waternet. Over het algemeen zien we dat dit bij kantoren waar 20 personen of meer werken erg veel gemak biedt. Je hoeft nooit meer een watertank bij te vullen.

ETNA verse melk koffiemachine voor kantoor
ETNA Milkbase

Onderhoud en reiniging

Bijna altijd krijgen we van nieuwe klanten de vraag: “is het schoonmaken eenvoudig?”. Het is een veelvoorkomend probleem bij bedrijven dat de koffiemachine niet zulke lekkere koffie geeft omdat hij niet goed schoon is.

Jura Professional heeft daar goed over nagedacht. Het aantal handelingen bij een schoonmaak is sterk verminderd. Je hoeft nu het reinigingsprogramma eigenlijk alleen nog maar te starten en de machine doet de rest. Geen gezeur met het verwijderen van het zetsysteem of onderdelen die moeilijk los willen. Ideale koffiemachines voor kantoren.

Kies je nieuwe koffiemachine voor kantoor bij Pure Africa. Je kunt koffiemachines leasen en kopen. In combinatie met hele goede koffiebonen.
Jura koffiemachine op kantoor

Welke koffiemachine past het beste bij jouw kantoor?

De kwaliteit van de machine staat natuurlijk voorop. Je wilt lekkere koffie op kantoor. De combinatie van Pure Africa koffie en een Jura koffiemachine bieden dat. Het is dan ook niet zo moeilijk meer om een keuze te maken als je eenmaal voor Pure Africa kiest. Wij helpen je graag.

5 – 15 medewerkers

Werken er bij jou op kantoor 5 – 15 mensen die koffie drinken? Als je alleen espresso en koffie drinkt dan is de Jura WE6 geschikt. Wil je ook latte macchiato en cappuccino? Dan is de Jura WE8 de beste machine voor jullie.

15 – 25 medewerkers

Wordt de nieuwe koffiemachine op kantoor gebruikt door 15 – 25 medewerkers? Voor koffie, espresso latte macchiato en cappuccino kom je dan automatisch uit bij de populaire Jura X8 Platina. Wil je alleen koffie en espresso dan is de Jura X6 de meeste geschikte koffiemachine voor jullie.

25 – 100 medewerkers

Met meer dan 25 medewerkers op kantoor is de Jura GIGA serie de beste keuze. De GIGA machines kun je op het waternet aansluiten als je dat wenst en ze zijn gemaakt voor intensief gebruik. De capaciteit per machine is 200 koppen koffie per dag.

Zijn jullie op kantoor met meer dan 60 mensen? Dan raden we aan om te kiezen voor twee machines. Zo voorkom je een rij bij de koffiemachine en verdeel je de capaciteit meer.

Verse melk of topping?

 Hoe wil je cappuccino maken? Met verse melk of topping? Op kantoor gaat het meestal om het argument gemak versus kwaliteit en smaak. Er bestaat geen twijfel over dat je met verse melk mooier en smaakvoller melkschuim krijgt.

Vaak is schoonmaak het argument om te kiezen voor topping. Het klopt dat het bijvullen van topping iets gemakkelijker gaat dan met pakken melk. Het schoonmaken van de machine is vergelijkbaar. Dit moet over het algemeen dagelijks en kost in beide gevallen weinig tijd.

Ten slotte is er de snelheid. Met topping maak je een stuk sneller cappuccino dan met verse melk. Dit kan wel vijf tot tien seconden per kopje schelen. Maar je doet dan wel concessies aan de kwaliteit. Een afweging die je alleen zelf kunt maken.