Skip to main content

Wanneer maak je voor je koffiemachine gebruik van een vaste wateraansluiting en wanneer rust je de machine uit met een watertank? Dit verschilt per bedrijf of organisatie. Wij kunnen je hierover een advies op maat geven.

Vaste wateraansluiting op kantoor

Het is erg handig om een vaste wateraansluiting te hebben. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen. Eens per jaar vervangen wij je waterfilter. Verder hoef je niet meer om te kijken naar het water in je koffiemachine en de ontkalking ervan. Een voordeel voor de Jura GIGA serie met vaste wateraansluiting is dat de machine smaller is.

Het nadeel van een vaste wateraansluiting is dat deze altijd duurder is dan een machine met watertank.

Wanneer kies je voor een watertank?

De voordelen van een watertank zijn dat je de machine gemakkelijk naar een andere plek kunt verhuizen. Hij hoeft dan niet op een kraan te worden aangesloten. Het is wel handig om een kraan in de buurt te hebben. Een watertank moet je regelmatig bijvullen.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van een watertank is dat deze machines in de aanschaf goedkoper zijn.

Hieronder twee afbeeldingen van de Jura GIGA X3. Links met watertank en rechts een machine met vaste wateraansluiting. Je ziet een verschil in de breedte.

Koffiemachines die gemaakt zijn voor gebruik met een grote watertank zijn de Jura X6 en de Jura X8.

Een Jura koffiemachine met een watertank is wat breder dan een machine op de vaste wateraansluiting.

De Jura GIGA met een vaste wateraansluiting is smaller.

Advies over een koffiemachine met vaste wateraansluiting

Bij Pure Africa kunnen we een goede inschatting maken of het voor jouw organisatie verstandig is om je koffiemachine op het waternet aan te sluiten. De meeste koffiemachines hebben een grote watertank van rond de 4 liter. Het is dan niet altijd het beste om je machine aan te sluiten op het waternet.

Bij sommige machines kun je op een later moment nog switchen. Je begint met een watertank en kunt de machine uitbreiden met een Intelligent Fresh Water System.

Offerte voor een machine met vaste wateraansluiting

Omdat je nooit helemaal zeker weet welke koffiemachine voor jullie organisatie de beste is, kun je bij ons een offerte aanvragen. Wij gaan kijken met hoeveel mensen jullie werken en welke specifieke wensen je hebt. Op basis hiervan maken we een passende offerte voor je. We kunnen ook een proefplaatsing verzorgen.

Offerte aanvragen