Skip to main content
Koffie op kantoor

Koffiemachine voor kantoor

De laatste jaren wordt er bij de keuze voor een nieuwe koffiemachine voor kantoor steeds vaker gekozen voor verse koffiebonen. De keuze in machines is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Maar hoe kies je de juiste machine? Dit vergt verdieping.

Begin met twee belangrijke vragen:

  1. Hoeveel koppen koffie drinken we dagelijks op kantoor?
  2. Willen we cappuccino en latte kunnen maken met onze nieuwe koffiemachine?

Er zijn natuurlijk meer zaken om rekening mee te houden. Maar als je deze twee vragen hebt beantwoord kunnen we al globaal aangeven welke mogelijkheden er zijn. Je wilt een goede keuze maken tussen prijs en kwaliteit. De goedkoopste is daarom waarschijnlijk niet de beste optie, maar je betaalt ook al snel teveel. Bij Pure Africa werken we met verschillende merken samen omdat bedrijven nu verschillende wensen hebben. Maar één ding hebben de merken die wij voeren gemeen: kwalitatief zijn het de beste merken die in Nederland verkrijgbaar zijn op het gebied van volautomatische koffiemachines.

Onafhankelijk advies

Het is belangrijk om onafhankelijk advies in te winnen. De leverancier van een koffiemachine is altijd geneigd om vooral op de voordelen van een machine te wijzen, en de nadelen achterwege te laten. Misschien ook wel logisch. Omdat Pure Africa koffie verkoopt en wij de machines als een service aan onze klanten leveren kunnen wij dat onafhankelijke advies over een koffiemachine voor kantoor geven. Wij willen dat je voor de beste prijs de beste kwaliteit koffie drinkt op kantoor.

Technische aspecten

Aan de binnenkant van een koffiemachine zijn een aantal aspecten heel belangrijk. Wat is de kwaliteit van de koffiemolen en hoe is het met de druk waaronder de koffie wordt gezet. Deze twee technische zaken kun je van de buitenkant niet beoordelen. Maar voor de smaak van je kop koffie zijn ze wel erg belangrijk.

Onderhoud van de koffiemachine

Tenslotte is het belangrijk om te bedenken hoeveel tijd je wilt besteden aan onderhoud. Omdat je met verse koffiebonen te maken hebt met een vers product dat ter plekke wordt bereid heb je meer dagelijks schoonmaakwerk. Dit verschilt echter wel enorm per machine. Ook hierover kunnen we je meer vertellen tijdens een verkennend gesprek.

Meer informatie over de merken waarmee wij samen werken