16/11/2014 - Microkredieten

Lindiswa: serial entrepreneur

Ondernemerschap zorgt voor ontwikkeling is een van onze credo’s. Dit blijkt heel mooi bij het microkrediet van Lindiswa Maliki. Zij is een buitengewoon ondernemende vrouw. Het begon met haar aanvraag voor een microkrediet voor een naaiatelier. Hiermee is ze van start gegaan en dit loopt erg goed. Zo goed zelfs, dat ze voor haar kinderen een school uniform heeft kunnen kopen. Zij kunnen daardoor nu naar school toe.

Ook heeft ze zich de luxe kunnen veroorloven om een tv aan te schaffen. Lindiswa werkt hard, haar kinderen gaan naar school. Fantastisch dat ze af en toe ook kunnen ontspannen. Met het afbetalen van de lening door Lindiswa gaat het ook goed. Ze heeft inmiddels € 70,- afbetaald van haar lening van € 220,-.

Nu heeft Lindiswa besloten om ook een groentetuin te beginnen. Zo kan ze voor nog meer inkomen zorgen en haar aandacht verdelen tussen de groentetuin en het naaiatelier. Het zou ons niet verbazen als ze binnenkort haar eerste werknemers aanneemt.

Hiermee helpen we een vrouw die normaal gesproken geen enkele kans heeft op een krediet van de bank. Zij heeft nu toch het initiatief kunnen nemen om een bedrijf te starten. Een praktijkvoorbeeld van de resultaten van microkredieten.

Blijf op de hoogte

Meld je aan en ontvang regelmatig Pure Africa nieuws.