Skip to main content
Microkredieten

Lungile Khumalo’s Carwash, een update

By 30 oktober 2015maart 5th, 2016No Comments

Met de carwash van Lungile Khumalo gaat het op dit moment minder goed dan gehoopt. De belangrijkste reden hiervoor is dat Lungile een baan aangeboden heeft gekregen. Deze heeft hij geaccepteerd en de carwash laat hij runnen door personeel.

Een vaste baan boven een eigen bedrijf

De medewerkers van Lungile bleken niet betrouwbaar te zijn. Dit heeft hem geld gekost. Of hij echt bestolen is wordt niet duidelijk. Waarschijnlijk is het iets ertussen in. Ondertussen betaalt hij wel steeds een klein deel van de lening terug. Het blijkt dat Lungile het erg moeilijk vindt om zijn werk en eigen bedrijf te combineren. Misschien is het van invloed dat het niet terugbetalen van de lening voor Lungile niet als gevolg heeft dat hij bijvoorbeeld zijn huis kwijt raakt.

Oplossingen

Gelukkig krijgt Lungile ondersteuning van een betrouwbare mentor. Samen hebben ze een plan bedacht om de carwash succesvol te maken. Hij gaat op zoek naar nieuwe, betrouwbare werknemers. Samen met hen gaat hij de plek van de carwash oppoetsen. Ze gaan ook extra producten verkopen. Terwijl auto’s worden gewassen gaat Lungile vlees verkopen voor de typisch Zuid-Afrikaanse braai (een barbecue). Tenslotte gaan ze flyers uitdelen in de wijk om de naamsbekendheid van de carwash te vergroten.

Binnenkort verwachten we weer een update. Hieronder nog een kleine impressie van de auto’s die Lungile zoal wast!

Pure Africa financiert een carwash in Zuid Afrika met een microkrediet