Skip to main content
BurundiNieuws over Pure AfricaOndernemen in Afrika

Meet Guillaume, onze collega in Burundi

By 14 januari 2022No Comments

Het Pure Africa team is uitgebreid met Guillaume in Burundi. Met zijn kennis en kunde is hij een waardevolle toevoeging voor Pure Africa en de impact die we willen maken. Benieuwd wie Guillaume is en wat hij allemaal voor Pure Africa doet? Let’s meet and find out.

Doelen bereiken om impact te maken

Guillaume is 40 jaar en woont in het Noorden van Burundi, Ngozi. Afgelopen jaar is hij getrouwd met de liefde van zijn leven en op dit moment verwachten zij hun eerste kindje. 

Guillaume heeft landbouwkunde gestudeerd en behaalde zijn diploma als ingenieur aan de Universiteit van Burundi. Al vanaf jongs af aan heeft Guillaume de koffieplantages in zijn regio interessant gevonden. Inmiddels is hij trotse medewerker van Pure Africa waar hij elke dag met veel plezier werkt. De eerlijkheid en de transparantie in Pure Africa spraken hem aan. Hier elke dag mee bezig zijn en doelen bereiken maakt dat hij zijn werk zo leuk vindt.

Voor het komende jaar wil hij het aantal aangesloten coöperaties en koffieboeren verder laten groeien, om nog meer impact in Burundi te kunnen maken. 

Hoe we Guillaume leerden kennen

We leerden Guillaume kennen tijdens onze eerste reis naar Burundi. We waren op zoek naar een contactpersoon in Burundi die ons kon helpen bij het organiseren van de reis. Een relatie uit Antwerpen bracht ons vervolgens in contact met Guillaume. Er was direct een klik en Guillaume organiseerde onze eerste reis. Zijn organisatie skills bevielen zo goed dat we besloten de daarop volgende reizen ook door Guillaume te laten organiseren. Inmiddels zijn we vier reizen verder en de faciliteiten en activiteiten zijn keer op keer perfect geregeld. Guillaume is goed, snel en punctueel. Voor ons absoluut een waardevolle kwaliteit. 

Toen Ando en Justus besloten om koffie te gaan inkopen bij de koffiecoöperaties in Burundi vroegen zij Guillaume om hen daar bij te helpen. Inmiddels is hij in dienst van Pure Africa en het lokale aanspreekpunt voor de coöperaties daar. 

Onze collega 

Guillaume kent en begrijpt de belangen van Pure Africa goed. Zo zoekt hij de juiste partijen om mee samen te werken, controleert hij de kwaliteit van de koffiezendingen en schakelt hij met de microkredietbanken in de regio. Guillaume is zowel de contactpersoon voor de coöperaties daar als het team in Nederland. 

We zijn ontzettend blij met Guillaume! Guillaume is onze rots in de branding. We kunnen op hem rekenen, maar ook met hem lachen. Dat maakt onze samenwerking zo bijzonder.