Skip to main content
Jura koffiemachines

Onderhoudsbeurt Jura koffiemachine, wanneer doe je dat?

By 5 oktober 2016oktober 15th, 2020No Comments

Wij zijn sinds 2019 niet meer gevestigd in Deventer. Voor onderhoud aan uw Jura koffiemachines adviseren we contact op te nemen met Jura Nederland op 079 330 0790.

Regelmatig krijgen we de vraag wanneer je machine klaar is voor een onderhoudsbeurt. Het antwoord is altijd verschillend. Sommige machines komen bij ons binnen na drie jaar, andere komen pas voor de eerste onderhoudsbeurt na 8 jaar. Er zijn ongetwijfeld ook nog veel mensen die bij een machine van acht jaar geen onderhoud uitvoeren maar meteen een nieuwe koffiemachine kopen. Belangrijk is om een onderhoudsbeurt uit te voeren als je de koffie niet meer lekker vindt smaken en het water niet meer doorloopt.

Standaard onderhoudsbeurt Jura

Een goede manier om je Jura een onderhoudsbeurt te geven is door dit in de Jura Service Factory te doen. Hier worden alle onderdelen die op termijn aan slijtage onderhevig zijn vervangen. Je espressomachine wordt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant helemaal gereinigd.


Breng je Jura bij ons in Deventer

Als Premium Partner van Jura kun je bij ons terecht voor de onderhoudsbeurt. Je brengt je machine naar ons toe en krijgt van ons een vervangende machine mee. Met speciaal transport wordt je koffiemachine naar Jura in Zoetermeer vervoerd. Hier gaat de machine de Jura Service Factory in.

Vervangende machine

Je maakt gratis gebruik van onze service van een vervangende koffiemachine. Zo drink je thuis wel gewoon een kopje Jura koffie terwijl je machine wordt onderhouden. Het zou toch zonde zijn als je het oude apparaat uit de kast moet halen.

Onderhoud aan Jura machines is belangrijk

Net als met een auto is het belangrijk om onderhoud uit te voeren aan je Jura koffiemachine. Er zitten een aantal bewegende onderdelen in de machine die slijten. Verder loopt er koffie door de leidingen in de machine. Er blijft na verloop van tijd op verschillende plekken in de machine wat koffie zitten. Dit kan leiden tot verstoppingen. Dit merk je doordat de koffie niet meer goed doorloopt.

Wanneer is je machine (mogelijk) aan een onderhoudsbeurt toe

De belangrijkste indicator is dat je koffie niet meer goed smaakt. Als je de koffie waterig vindt geworden, kan het zijn dat de druk van het zetsysteem bijvoorbeeld niet meer goed is.