Skip to main content
Voor 17:00 besteld, morgen in huis
Betaal met Ideal, auto incasso of op rekening
Alles rondom je koffievoorziening

Impact door
directe samenwerking

5 eerlijke koffies met karakter

Samen maken we door eerlijke handel een verschil. De SDG’s van de Verenigde Naties zijn een universeel uitgangspunt dat wij hanteren. Wij werken aan deze vijf doelen en doen dat samen met onze klanten.

In onze samenwerkingen met koffieboeren in Afrika hebben we vier uitgangspunten. Hieronder lees je meer over financiële gelijkheid, microkredieten, direct trade en klimaat.

SDG 1
SDG 8
SDG 15

Financiële gelijkheid

Pure Africa gaat voor een keten waarin koffieboeren een eerlijke prijs betaald krijgen voor premium koffie. Zij moeten winst kunnen maken om ook in de toekomst geïnteresseerd te blijven in het verbouwen van koffie.

Bovenal verdienen koffieboeren gewoon een eerlijke prijs voor een goed product.

Microkredieten

Van elke kilo koffie investeren we €1,- in microkredieten. Leningen van ongeveer €1.000,- aan koffieboeren waarmee zij investeren in land, koffiebomen en diversificatie van hun plantage.

Microkredieten helpen boeren om de opbrengst van hun plantages te verhogen. Uit onderzoek blijkt dat zij met een Pure Africa microkrediet meer lange termijn investeringen doen.

Direct inkopen

Wij starten partnerships voor de lange termijn. Daardoor zijn boeren verzekerd van een afnemer en wij zijn verzekerd van kwalitatief goede koffie. Hierbij laten we ons niet leiden door de laagste prijs, maar door wederzijds overleg. Door te werken aan vertrouwen wordt de samenwerking leuker en beter.

Beter klimaat

Ons doel is om de klimaat impact van onze keten te compenseren op de koffieplantages waar onze koffie vandaan komt. Door schaduwbomen te planten beschermen we de koffiebomen en versterken we de bodem. Tegelijkertijd nemen we CO2 uit de lucht. Zo heeft de boer er praktisch voordeel van terwijl we ook iets doen voor het klimaat.

microkrediet sticker
Onze coöperaties

Impact in directe samenwerkingen

Benieuwd waar wij onze impact maken? Pure Africa werkt direct samen met 12 coöperaties van koffieboeren in Uganda, Rwanda en Burundi. Maak kennis met onze partners.