Skip to main content
Koffiekennis

Op de (ijs)koffie bij Café Fortin: de lekkerste ijskoffies voor de zomer

By 1 september 2021september 3rd, 2021No Comments

Het zomerse seizoen vraagt om heerlijke ijskoffies! Pascal Hulsegge van JPR Advocaten en bestuurslid van de Pure Africa Foundation, klopte bij ons aan met de vraag wat de lekkerste ijskoffies zijn. En minstens zo belangrijk; wat het geheim is achter een verrukkelijke ijskoffie om deze zelf te maken. Wij vroegen de experts van Café Fortin om de ultieme tip met ons te delen. Getraind, vol passie en een neus voor wat lekker is. Het zijn de drie kenmerken van de Fortin barista’s die weten hoe je koffies het lekkerst kunt zetten. Voor de ideale koffiebeleving bezoek je Fortin in de Ridderstraat van Den Bosch, want daar weet je dat er altijd iemand met kennis jouw koffie zal bereiden. Laat je verrassen en inspireren!

De lekkerste ijskoffies van dit moment

Bij Fortin draait alles om een perfecte koffiebeleving. De koffiebonen zijn van specialty kwaliteit en met elk kopje koffie investeer je in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren. Van iedere kilo verkochte koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Dan smaakt de koffie nog lekkerder! Daarom werkt Café Fortin graag samen met Pure Africa, want met elkaar stimuleren we lokaal ondernemerschap. Ook voor ijskoffies kun je terecht bij Café Fortin, want de ultieme tip om de lekkerste ijskoffie te maken bestaat uit het gebruiken van goede ingrediënten. Het gaat om de juiste combinatie van koffiebonen met verse melk, Fever Tree Tonic/ Ginger en vooral héél veel ijs. De populairste ijskoffie is de Iced Latte bestaande uit opgestoomde melk en een dubbele espresso, die je ook heerlijk kunt drinken met alternatieve melk, zoals kokos of havermelk. Naast de Iced Latte mag deze top 3 niet ontbreken:

1.      Espresso tonic – Deze heerlijke ijskoffie bestaat uit tonic, citroen en een dubbele espresso. Echt een aanrader!

2.      Espresso ginger – Je raadt het al, deze ijskoffie bestaat natuurlijk uit Ginger Ale of Ginger Beer, gember, citroen en een dubbele espresso. Wij zijn fan!

3.      Iced americano – Deze ijskoffie is een must drink voor liefhebbers van citroen, (bruis)water en een dubbele espresso.

‘We werken graag met Pure Africa samen vanwege de sociale aspecten. De eerlijke behandeling van koffieboeren spreekt ons erg aan. Zij betalen een goede prijs voor de koffie en Pure Africa investeert in microkredieten. Ook versterken en adviseren zij koffieboeren waardoor de koffieproductie geoptimaliseerd kan worden’. – Café Fortin

Mocht je binnenkort een bezoek brengen aan Café Fortin, dan kun je het drankje Magic uit Melbourne alvast op je wishlist zetten. Het drankje bevat de ideale melk/espresso verhouding en is zeker het proeven waard. Dank Café Fortin (Ridderstraat 6, 5211 KA ‘s-Hertogenbosch) voor deze waardevolle tips, we krijgen meteen zin in een ijskoffie!