Skip to main content
Koffie op kantoor

Op de koffie bij… Pascal van JPR Advocaten

By 4 augustus 2021No Comments

Anderen ondersteunen, adviseren en inspireren om te doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Pascal Hulsegge creëert een veilige (werk)omgeving en zet mensen in hun kracht. Vanaf 2005 is Pascal actief als advocaat en sinds 2009 is zij werkzaam bij JPR Advocaten, waar zij ook voorzitter is van het Dagelijks Bestuur. Pascal is gespecialiseerd in arbeidsrecht en collega’s uitdagen en anderen werkplezier meegeven is waar zij energie van krijgt. Met veel bevlogenheid en enthousiasme vertelt Pascal over haar werk, de verbindingen die zij aangaat en de samenwerking tussen JPR Advocaten en Pure Africa.

Favoriete koffie van Pascal

Pascal drinkt gemiddeld 3 á 4 kopjes koffie per dag en de Bergkoning behoort tot haar favorieten. Haar ideale koffiemoment? ’s Ochtends in het zonnetje met de krant na het ontbijt. “Daar kan ik ontzettend van genieten. Voor de lekkerste koffie voor een eerlijke prijs moet je bij Pure Africa zijn. Zij hebben aandacht voor diegene die de koffie maakt; er zit écht een verhaal achter. Pure Africa doet namelijk zoveel meer dan het inkopen en distribueren van koffie. Hun koffie is gewoon van hartstikke goede kwaliteit, maar ik werd ook enthousiast van het verhaal achter het merk. Toen ik Ando, co-founder van Pure Africa, sprak vertelde hij over de investeringen die zij doen in microkredieten en dit maakte het voor mij compleet”.

Verbinden en samenwerken

De werkwijze van Pascal Hulsegge is gericht op het verbinden van partijen, waarbij oog is voor menselijke verhoudingen. “Juridische complexe zaken bepleiten, met ondernemers sparren over strategische stappen en zaken oplossen waardoor de klant (meer dan) tevreden is; daar doe ik het voor! Vanuit mijn missie om anderen vooruit te helpen, ben ik sparringspartner voor ondernemers en participeer ik in verschillende regiobesturen. Ik ben betrokken bij diverse projecten waardoor nieuwe samenwerkingen ontstaan.”

Blijf jezelf uitdagen

“Als advocaat (gespecialiseerd in arbeidsrecht) sta ik mensen bij, maar ik blijf ook graag na het proces betrokken.” Pascal hoopt dat iedereen een mooie plek krijgt op de arbeidsmarkt, waardoor zij verbonden blijft om te ontdekken waar anderen terechtkomen. “Ik wil anderen graag meegeven dat je mag doen waar je in gelooft en waar je hart sneller van gaat kloppen. Als je daarvoor kiest, dan maakt het niet meer uit hoelang je ergens over doet, er is minder kans op uitval omdat je een doel voor ogen hebt en je gedreven bent om het te bereiken. Je gaat deze drive ook uitstralen naar anderen, waardoor zij in jou en het doel gaan geloven. Doe waar je goed in bent en zet door, blijf jezelf uitdagen! Dit gun ik mijn collega’s en klanten ook. Ik ondersteun en adviseer hen om te blijven nadenken over bepaalde situaties en zet mensen graag in hun kracht.”

JPR Advocaten kiest bewust voor koffie van Pure Africa

Deze toewijding en gedrevenheid zag Pascal ook terug in Ando die haar vertelde over de impact die Pure Africa creëert door bewust samenwerkingen aan te gaan die het verschil maken. “Na deze ontmoeting met Ando vond ik dat JPR Advocaten ook koffie van Pure Africa mocht drinken. Op de foto zie je mij bij de Ascaso Barista T plus 2 groep en we hebben ook koffiemachine Jura Giga X8C staan. JPR Advocaten heeft bewust gekozen voor koffie van Pure Africa, omdat we graag samenwerken met gepassioneerde ondernemers met een goed verhaal en de koffie is erg lekker. Bovendien moet je met andere concurrerende partijen een contract aan voor jaren en Pure Africa geeft aan deze werkwijze niet te willen. Zij gaan juist voor een duurzame, goede samenwerking en je bestelt simpelweg de koffie die je nodig hebt. Wil je stoppen dan ben je niet aan elkaar gebonden en loop je er qua energie ook niet op leeg. Deze filosofie spreekt JPR Advocaten erg aan, want je hebt dan echt vertrouwen in je product en de service die je verleent. De aandacht voor koffieboeren in Afrika maakt de cirkel rond.”

De Pure Africa Foundation

“Ik ben gevraagd om deel te nemen aan de Pure Africa Foundation. De Foundation bestaat uit een gemêleerd gezelschap en iedereen komt met interessante invalshoeken vanuit eigen (werk)ervaring en kennis. De laatste vergadering ging bijvoorbeeld over het klimaat en hoe je koffieboeren kunt voorbereiden, maar ook het beste kunt ondersteunen door te anticiperen op de toekomst. Met elkaar bespreken we uiteenlopende thema’s, denk aan hoe Pure Africa kan blijven innoveren, hoe je als team goede samenwerkingen kunt onderhouden en hoe we koffieboeren het beste kunnen versterken. De passie van Justus en Ando spat er vanaf en het is erg leuk om met hen te sparren.”