Skip to main content
[vc_single_image image=”838″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”medium”]

Dit is een koffie die net even anders is dan de andere Pure Africa koffies. We zijn naast de bloemige, frisse koffies uit Ethiopië en Rwanda op zoek gegaan naar een koffie met een diepe, donkere koffiesmaak. In onze zoektocht kwamen we uit bij de Rugombo. De zachte tonen van noten en spijs geven deze koffie een intense smaak. De extra dikke cremalaag zorgt ervoor dat de smaak van de koffie goed behouden blijft.

Net zoals alle koffies in ons assortiment zul je ook in deze koffie weinig tot geen bitterheid proeven. Dit is een specifiek smaakkenmerk van Afrikaanse koffies.

De Rugombo koffie groeit in het noordwesten van Burundi, een arm land dat op het gebied van natuur juist zeer rijk is. Burundi grenst aan Rwanda en is een heel groen, mooi land. Al eeuwen groeit hier fantastische koffie. Door de instabiliteit in het land is koffie nooit een groot exportproduct geworden. Ondanks dat de stabiliteit de afgelopen tien jaar is toegenomen blijft het onzeker hoe lang dit zo blijft dus is ook de export van koffie onzeker.