Sidamo koffie uit Ethiopië

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”429″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” link=”https://pure-africa.com/product/sidamo-koffiebonen-1kg/”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ethiopië – Sidamo

In Ethiopië draait het om koffie. ‘s Avonds wordt er in menig huis een koffieceremonie georganiseerd waarbij gezelligheid voorop staat. De ceremonie duurt al snel een uur. De Sidamo koffie is daarbij misschien wel een van de meest gebruikte koffies. Het is in ieder geval een van de belangrijkste exportproducten van Ethiopië.

Lees meer over de smaakkenmerken

Deze Arabica koffie staat al jaren aan de top als het gaat om kwaliteit. Door de manier waarop de overheid de industrie beschermd is de kwaliteit ook goed gewaarborgd. Zo genieten we in Nederland al jaren van goede Ethiopische koffie. Vaak ook zonder dat we het doorhebben.

Veel grote koffieketens gebruiken Sidamo in hun blend. Door het vermengen met andere soorten uit andere landen worden de specifieke smaakkenmerken van de Sidamo koffie al snel uitgevlakt.

De Sidamo van Pure Africa is een 100% single origin koffie. Dit betekent dus dat er geen andere koffies in vermengd zijn. Alleen dan komt de smaak van Sidamo echt tot zijn recht![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-page”][/vc_column][/vc_row]