Skip to main content
Ethiopië

TEX organiseert een koffiereis naar Ethiopië

By 28 april 2016mei 10th, 2016No Comments

Even reclame maken voor iets heel anders dan onze eigen koffie :), namelijk een koffiereis. Waarom doen we dit? Omdat deelname aan deze reis een van de mooiste reiservaringen van je leven zal zijn. We zijn erg enthousiast over een koffiereis naar Ethiopië. Dit land is de bakermat van de koffiecultuur en heeft ontzettend veel te bieden qua natuurschoon en cultuur. Na deze reis zal een kopje koffie je nooit meer hetzelfde smaken!

Ontdek de oorsprong van koffie

Vanuit Ethiopië is koffie de wereld over gereisd. Het bijzondere aan Ethiopië is dat er nog steeds meer dan 800 ondersoorten van de Arabica koffie groeien. Dit zorgt voor een enorme diversiteit in smaak en kwaliteit. De koffies groeien in heel diverse omstandigheden. Als je echt iets wilt leren over koffie, dan moet je dus naar Ethiopië.

De 12-daagse experience begint in de hoofdstad en cultureel centrum Addis Ababa. De reis voert je verder langs de koffieregio’s van Djimmah, Sidamo en Harrar. Je maakt kennis met de koffiecultuur en ziet prachtige natuur. Het reisgezelschap is met 6-12 personen vrij klein, ideaal als je er bovenop wilt zitten.

 

De koffiereis naar Ethiopie doet deze plaatsen aan

De reisdetails

  • Vertrekdata: 8 december 2016, 24 december 2016, 5 januari 2017
  • Duur: 12 dagen
  • Prijzen: € 1899 per persoon* (inclusief retourvlucht, overnachtingen en reisprogramma)
  • Te bezoeken plaatsen: Addis Ababa, Kaffa regio, Sodo, Yirga Alem, Shashamane, Awassa, Ziway
  • Reisgezelschap: 6 – 12 personen
  • Begeleiding: Nederlands sprekende begeleiding, Engels sprekende gids
  • Meer informatie en aanmelden: de website van TEX

The Ethiopia Experience

De reis wordt georganiseerd door The Ethiopia Experience. Dit Nederlandse bedrijf combineert kennis, cultuur en natuurschoon in een reis. Daarnaast is er tijdens de reis aandacht voor het programma van ‘Dires for Development’. Deze stichting probeert mensen met een lichamelijke handicap te activeren en zo actief te laten zijn in de Ethiopische samenleving. Tijdens een bezoek aan dit project krijg je een interessant inzicht in de positie van mensen met een handicap in de Ethiopische samenleving.

Ervaren is de beste manier

We vertellen bij Pure Africa graag enthousiast over onze koffies en waar ze vandaan komen. Ons enthousiasme werkt vaak aanstekelijk. Nog mooier is om een van de landen te bezoeken waar onze koffies vandaan komen. En zoals we al eerder hebben gezegd: je kopje koffie smaakt daarna nooit meer hetzelfde! Ga daarom mee met deze koffiereis naar Ethiopië. Het belooft een onvergetelijke reis te worden!

Drink koffie zoals Ethiopiers koffie drinken Leren over koffie en zien waar de koffie groeit doe je door naar het land toe te reizen