Verschil Jura e6 en E8

Verschillen tussen de Jura E6 en de Jura E8 zijn er op het eerste oog niet. De machines hebben hetzelfde uiterlijk. Je kunt de E6 en E8 bestellen in zwart en platina. Het bonenreservoir van beide koffiemachines is 280 gram. Het waterreservoir is 1,9 liter. In de koffieresidubak kun je 16 koffiekoekjes kwijt.

Verschil Jura e6 en E8

Jura Professional

Sinds juni 2019 levert Pure Africa alleen nog de koffiemachines van Jura Professional. Je kunt in dit artikel nog steeds lezen over de verschillen tussen de Jura E6 en de Jura E8, maar je kunt de machine niet meer bestellen. Als je de machine wilt kopen dan raden we je aan dit bij The Coffee Factory te doen. Jura Professional heeft een zakelijke variant van de machines, dit zijn de Jura WE6 en de Jura WE8. De verschillen komen overeen met de machines in dit artikel.

Cappuccino of latte macchiato?

Dit is eigenlijk de belangrijkste vraag voor je keuze tussen de Jura E8 en de E6. Ben je een fanatieke cappuccino drinker en hou je van latte macchiato en café latte? Dan is de E8 de juiste koffiemachine voor jou. Wil je vooral koffie, espresso en soms een cappuccino drinken? Dan is de Jura E6 de beste optie voor je.

Op de foto hieronder zie je links de Jura E8 en rechts de Jura E6.

Jura E8 is in 2018 vernieuwd
Jura E8 2018 editie
Koffiemachine Jura E6 Platina met kleurenscherm
Jura E6

Cappuccino en latte met 1 druk op de knop

Met de Jura E6 kun je cappuccino maken. Je moet hiervoor een extra handeling verrichten. Met de Jura E8 zet je cappuccino, latte macchiato en café latte met één druk op de knop. De uitloop op het zijpaneel maakt het zachte melkschuim. Na een korte pauze om het melkschuim te laten indikken komt uit de uitloop erachter de koffie. Het maken van een latte macchiato kost al snel een minuut. Het is dus erg fijn dat je weg kunt lopen om nog even iets anders te doen.

Cappuccino met de Jura E6

Met de Jura E6 kun je wel cappuccino maken. Dit is de enige soort koffie met melk of melkschuim die je kunt maken. Tijdens het zetten van de cappuccino blijf je bij het apparaat. Je moet de knop voor het melkschuim open en dicht draaien op het moment dat de Jura E6 dit aangeeft.

De kwaliteit van je cappuccino is met de Jura E6 precies gelijk aan de Jura E8. Dat geldt uiteindelijk voor iedere Jura: aan de kwaliteit van het kopje koffie doet Jura geen concessies. Het is dan natuurlijk nog wel belangrijk dat je lekkere bonen in de machine gooit ;).