Skip to main content
Jura koffiemachines

Verschil tussen Jura WE6 en Jura WE8

By 10 februari 2020No Comments

Uiterlijk lijken de zakelijke Jura WE6 en Jura WE8 veel op elkaar. Het zijn de populairste koffiemachines voor kantoren waar 5 tot 15 mensen werken. En dat zijn er veel in Nederland. Wanneer kies je voor de Jura WE6 en wanneer voor de Jura WE8? In dit artikel lees je meer over beide machines en de verschillen.

Cappuccino of alleen koffie?

Dit is de vraag die je jezelf moet stellen als je twijfelt tussen de Jura WE6 en de Jura WE8. De WE6 maakt alleen ristretto, espresso en koffie. Met de WE8 maak je naast zwarte koffies ook cappuccino, latte macchiato, espresso macchiato en flat white.

Voor echte koffie liefhebbers is er nog een belangrijk verschil. Met de Jura WE8 kun je een espresso doppio maken. Waar je met de WE6 twee espresso’s zet is de espresso doppio een sterkere espresso. Dit komt doordat de machine hem in twee fases zet. Hou je van echt sterke espresso, dan is dit een mooie functie.

Prijsverschil Jura WE6 en Jura WE8

Bij Pure Africa kun je beide machines leasen en kopen. In beide gevallen is de Jura WE6 voordeliger. De capaciteit voor het aantal koppen koffie per dag ligt gelijk. Het aantal aanbevolen koppen koffie is 25 tot maximaal 60. Zit je rondom de 60 koppen koffie per dag dan is het aan te raden om de vergelijking te maken tussen deze koffiemachines en de Jura X6 of Jura X8 Platin.