Skip to main content
Jura koffiemachines

Verschil Jura GIGA X3 en GIGA X8

By 15 september 2020oktober 7th, 2020No Comments

De verschillen tussen de Jura GIGA X3 en GIGA X8 zijn op het eerste gezicht makkelijk te zijn. De Jura GIGA X3 heeft één bonenreservoir terwijl de X8 er twee heeft. De eerste heeft een alu basiskleur en de tweede is zwart. Maar er is meer. Lees in dit artikel alles over de het verschil tussen de Jura GIGA X3 en de Jura GIGA X8.

Met of zonder c

Als je gaat kijken bij de zakelijke koffiemachines in ons assortiment, dan valt al snel op dat de beide modellen in twee uitvoeringen worden aangeboden. Met en zonder een c. De machines met een c hebben een vaste wateraansluiting. De machines zonder de c werken op een watertank van 5 liter. Op de meeste zakelijk locaties gaat onze voorkeur uit naar de Jura GIGA X8c of de GIGA X3c. Met een machine die aangesloten is op het waternet hoef je nooit meer een watertank te vullen. Om het gemakkelijk te houden gebruik ik vanaf nu alleen nog de aanduidingen X8 en X3 voor beide types.

Mobiliteit

Een watertank is wel een uitkomst wanneer je de machine op verschillende plekken wilt gaan gebruiken. Neem je de koffiemachine enkele keren per jaar mee naar een event, dan kan een watertank een uitkomst zijn. Hoewel we hiervoor ook andere opties hebben. We helpen je graag met koffie als je een evenement organiseert.

Enkele versus dubbele molen

De Jura GIGA X8 is uitgerust met een dubbele molen met keramische schijven. Voor elk bonencanister één. Omdat de Jura GIGA X3 een enkele molen heeft is de maalsnelheid van de X8 twee keer zo hoog. Het voordeel van de molen met keramische schijven is dat deze bijna nooit kapot gaan. Er is geen verschil in de kwaliteit van de molens tussen de Jura GIGA X3 en GIGA X8.

Capaciteit

Jura geeft voor de GIGA X3 een maximale dagcapaciteit op van 150 koppen. De aanbevolen dagelijkse capaciteit van de GIGA X8 is 200 koppen. Dit zorgt ervoor dat de Jura GIGA X8 bij ons iets populairder is dan de GIGA X3. Hoewel het natuurlijk met name afhangt van de situatie bij jou op kantoor. Drinken jullie 80 koppen koffie per dag maar wil je gewoon een vaste wateraansluiting? Dan is de Jura GIGA X3c de beste optie. Het is dan ook interessant om even te kijken naar de ETNA Dorado.

Touchscreen

Beide zakelijke koffiemachines zijn uitgerust met een touchscreen. Je kunt kiezen uit 32 koffie specialiteiten. Hoewel Jura daar ook de dubbele koffie en espresso toe rekent. Dit vertekent dus een beetje. In de afgelopen jaren is het touchscreen verbeterd. Zowel de hardware als de software heeft een update gehad waardoor het scherm nu goed werkt. Vind je een knop prettiger? Dan kun je ook je keuze maken met de traditionele Jura draaiknop.

Lees hier meer over professionele koffiemachines