Skip to main content
MicrokredietenVerstrekte microkredieten

Vincent MUHIGIRWA | Koffieplantage | €1.000,-

By 19 mei 2018november 6th, 2018No Comments

Vincent Muhirgiwa

Vincent is een koffieboer in het westen van Rwanda. Hij wil een lening van €1.000,- gebruiken om te investeren in een aantal zaken:

  • nieuwe bomen kopen
  • inhuren van personeel tijdens de oogst
  • het bewerken van de grond
  • technische ondersteuning van een agronomist

Update 31.08.2017

De eerste rentebetalingen heeft Vincent gedaan. Hij is nog niet begonnen met aflossen. Dat komt waarschijnlijk pas in 2018. Dan vindt de volgende oogst plaats.

Update mei 2018

In mei is Vincent nog niet begonnen met het afbetalen van zijn lening. Hij heeft wel netjes iedere maand rente betaald. Dit jaar gaat het goed met zijn oogst, maar 2017 was voor hem geen goed jaar. Naast koffie verbouwt Vincent ook bananen, cassava en heeft hij bomen om hout te kappen.

Inkomen vergroten

Op dit moment verdient Vincent ongeveer €100,- per maand. Maandelijks moet hij €5,- rente betalen. De investeringen die hij het afgelopen jaar heeft gedaan moeten leiden tot een inkomen van ongeveer €300,- per maand.

Als dat lukt kan hij ook weer opnieuw geld lenen bij de bank om verder te groeien. Het is dan mogelijk om een hogere lening af te sluiten en dus nog meer te investeren.

Drie personeelsleden

Er zijn drie mensen die fulltime werken voor Vincent. Zo verzorgt hij dus met zijn plantage inkomens voor meerdere gezinnen. Zijn eigen gezin bestaat uit zes. Stel dat de gezinnen van de anderen ook uit zes bestaan dan zijn er dus 24 personen die leven van de plantage van Vincent. Dit is een van de doelstellingen van onze microkredieten. Ervoor zorgen dat ondernemers in de omgeving werkgelegenheid creëeren.

Relatiegeschenk bij bezoek microkredieten in Afrika

Bij het afscheid krijgt Justus een relatiegeschenk mee

Update september 2018

Zoals Vincent in mei al aankondigde is hij begonnen met aflossen. Inmiddels heeft hij €575,- van de €1.000,- afgelost. Tot nu toe heeft hij €75,- rente betaald terwijl zijn lening iets meer dan een jaar loopt.