Skip to main content
Nieuws over Pure Africa

Waardevol partnerschap: MKB Deventer en Pure Africa

By 12 januari 2018No Comments

Twee jaar geleden openden we onze Pure Africa showroom in Deventer. Bedrijven kunnen er terecht voor koffiemachines en natuurlijk Afrikaanse koffie. De volgende stap was lokaal bekendheid krijgen en andere ondernemers leren kennen. Onze producten leveren we tenslotte voor 80% aan het MKB.

De link met MKB Deventer was er al snel. Eigenlijk ook wel logisch, het is een ondernemersvereniging met zo’n 1.200 leden. Dus bijna iedere ondernemer in Deventer die je spreekt is lid. De eerste kennismaking was meteen een sportieve. Op het terrein van de Sallandsche Golfclub hadden we een ontspannen avond. Dit bleek een goede voorspeller te zijn van de sfeer binnen de vereniging.

Deventer koffieresidu

Toen we in 2016 het initiatief namen tot het inzamelen van koffieresidu bij bedrijven in de omgeving toonde MKB Deventer zich een actieve netwerkorganisatie. We kregen volop aandacht voor het project. Binnen de kortste keren hadden de dertig benodigde bedrijven zich aangemeld die we nodig hadden om te starten. Zonder MKB Deventer als verbindende kracht hadden we dit nooit zo snel van de grond gekregen.
Inmiddels is uit deze samenwerking een start-up voortgekomen: Brans Oesterzwamkwekerij. Ondernemer Michel Brans heeft het project van ons overgenomen om het in een duurzaam business model om te zetten. Ook hier speelt MKB Deventer weer een centrale rol. Zij geven Michel het podium dat hij verdient.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

MVO Award

In 2017 wonnen we de MVO Award tijdens het Deventer Marktplein. We kunnen wel zeggen dat we deze te danken hebben aan het doorzettingsvermogen van Marco Kok. Tegen de gewoonte in heeft hij ons voor het tweede jaar achtereen genomineerd. Dat eerste is natuurlijk al een mooi compliment. Toen we uiteindelijk wonnen bleek hij ook nog eens gelijk te krijgen.

Gezellig en toegankelijk

We hebben al snel geleerd dat je niet alleen lid moet worden van een netwerkvereniging omdat er potentiële klanten zitten. Je moet er meer vinden dan alleen nieuwe omzet. De gezelligheid van MKB Deventer geeft ons nieuwe energie om weer verder te gaan met ondernemen en nieuwe ideeën te bedenken. Het is dus ook gewoon leuk.

We raden iedere ondernemer in de regio Deventer van harte aan om lid te worden van MKB Deventer. Omdat dit soort partnerschappen (voor ons is het meer dan een lidmaatschap) vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen geven we er op deze plek graag eens aandacht aan.