Skip to main content
Koffie op kantoor

Waarom 5CA uit Utrecht Pure Africa kiest

Waarom heb je gekozen voor Pure Africa? Toen we dit vroegen aan onze klant 5CA kregen we de volgende prachtige reactie van Jason:

Service

Wij zijn een servicebedrijf en hebben hoge verwachtingen als het op service aankomt. We waren teleurgesteld in de geleverde service door een van s’lands grootste spelers, dus we waren op zoek naar een nieuwe koffie leverancier die qua servicefilosofie beter bij ons paste. We draaien daarnaast ook 24/7 in een omgeving met vrij hoge werkdruk, dus er wordt veel gedronken en de machine draait de hele dag; dit zorgde bij onze oude machine voor dagelijkse onderhoudsproblemen met het lage kwaliteit koffieapparaat, en we waren dus ook op zoek naar een nieuwe leverancier die een top kwaliteit apparaat kon leveren dat veel betrouwbaarder is (en ALS hij stuk gaat, dus ook betere service kan leveren). En last but not least was de kwaliteit en variëteit van de koffie een belangrijk punt – we hadden een mogelijkheid om eindelijk iets beters te kunnen drinken dan Perla kwaliteit poederkoffie, dus waren op zoek naar een leverancier die een hoge kwaliteit koffie kon leveren.

Het draait niet allemaal om volumes, levertijden en geld

We hadden eigenlijk geen enkel verstand van koffie of de leveranciers, dus na een initiële zoektocht via Google hadden we een 5-tal bedrijven gevonden waarvan we dachten: interessant, laten we die eens bellen en wat kennis op doen. Na wat schrikwekkende belletjes met hongerige salesmensen kregen we Pure Africa aan de lijn, en wat een verschil! Het ging niet om volumes en levertijden en geld, maar was juist een erg warm en fijn gesprek, waar in naar voren kwam dat Pure Africa super flexibel was als het op onze vereisten aankwam, persoonlijke service leverde, en apparatuur en producten van topkwaliteit. Voor ons was de keuze toen al gemaakt – wat een wereld van verschil tussen onze oude leverancier en hun concurrenten, en Pure Africa! En toen wisten we nog niet eens van de visie en missie achter Pure Africa.

Microkredieten

In een passievol persoonlijk gesprek vertelde Pure Africa ons over de projecten in Afrika, waar de koffie op een eerlijke manier vandaan komt, en waar microkredieten worden gebruikt om de boeren te ondersteunen een beter leven op te bouwen. Dit was natuurlijk erg indrukwekkend, maar met een gelimiteerd budget kwam de gedachte op dat de koffie op deze manier meer zou kosten dan bij de concurrentie. Niet dus! Pure Africa kon een top-of-the-line koffieapparaat leveren, en (h)eerlijke koffie, voor een prijs die niet onder deed voor die van enige concurrentie. “No brainer” dus, meteen voor Pure Africa gekozen. Het is niet elke dag dat je de mogelijkheid hebt om als bedrijf een steentje bij te dragen, en Pure Africa maakt die mogelijkheid wel erg makkelijk!

Goed apparaat

Sindsdien zijn we elke dag alleen maar blijer met onze keuze. Het apparaat draait al bijna een jaar moeiteloos, we hebben een grote variatie aan heerlijke smaakvolle koffie, als iets op is word het extreem snel geleverd, en we ontvangen nog steeds de top persoonlijke service van het team van Pure Africa; of het gaat om tips voor een meer smaakvolle cappuccino, vragen over hoe een instelling ook al weer werkt of een serviceartikel dat op is, ze staan altijd voor ons klaar, en komen zelfs geregeld langs om even te controleren of alles nog steeds goed gaat, en om ons wat te vertellen over de laatste reizen naar Afrika en waar de microkredieten recent aan hebben bijgedragen.

Pure Africa, hartelijk bedankt voor de top service, en we zijn ontzettend blij dat we jullie als trouwe klant kunnen ondersteunen in wat jullie de komende jaren allemaal gaan doen, voor de klanten in Nederland en de gemeenschappen in Afrika!


Meer weten over wat 5CA doet? Bekijk hier de website