De Lichtgewicht koffiebonen – Rwanda 1.000 gram

5.00 uit 5 gebaseerd op 2 klantreviews
(2 klantreviews )

19,95

Kigoma is voor de liefhebber van lichte koffies. Deze koffie uit Rwanda is van topkwaliteit, maar wel uitgesproken. De smaak is complex met tonen van honing en laurier. Net als met goede wijn leer je hem pas waarderen na een paar koppen. Dus neem de tijd om Kigoma te leren drinken.

€24,- korting bij een bestelling van 8 pakken

Beschrijving

De Lichtgewicht koffie uit Rwanda

De Lichtgewicht uit Rwanda is een mooie gebalanceerde koffie met hints van cacao, honing, laurier en een frisse aciditeit. De koffie laat zich kenmerken door een zachte maar volle smaak met een heerlijke afdronk.

2.000 meter hoogte

De Kigoma wordt geteeld in de provincie Huye in het zuiden van Rwanda op een hoogte van bijna 2000 meter. De boon wordt handmatig geplukt tussen maart en juni en in de zon gedroogd. Mede door de hoogte waarop deze boon wordt geteeld bevat de Kigoma een laag cafeïne percentage van 1,8%.

Het beloofde koffieland

In 1904 kwamen de eerste Duitsers in Rwanda en begonnen er op grote schaal koffieplantages. In de jaren ‘90 exporteerde Rwanda 45000 ton koffie per jaar en was koffie hiermee een van belangrijkste en meest lucratieve exportproducten van Rwanda. De genocide in 1994, die aan bijna een miljoen mensen het leven kostte, zorgde voor het instorten van de Rwandese economie. Hierbij is veel kennis over het exporteren van koffie verloren gegaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een halvering van de koffieproductie. Dit is overigens niet ten koste gegaan van de kwaliteit. De kwaliteit is de laatste jaren zelfs sterk toegenomen. Dit is mede te danken aan wereldwijde ondersteuning op gebied van kennis voor koffieboeren.

Het Rwandese klimaat en de hoogte waarop Rwanda’s koffie struiken groeien, gecombineerd met de hedendaagse specialistische kennis, maakt dat de Rwandese Kigoma een heerlijke, mooie en gebalanceerde koffie is van een hoge kwaliteit.

Als de huidige stabiliteit in Rwanda blijft dan zal het land uitgroeien tot een van de meest exclusieve koffietelers ter wereld. De kwaliteit van de koffie is al goed. Het toezicht op de kwaliteit is door de overheidsorganisatie voor export goed geregeld.

Rwanda & koffie

De meeste mensen denken bij Rwanda nog steeds aan de genocide. Dit is een beeld uit het verleden. Deze episode heeft het land achter zich gelaten. In bijzonder hoog tempo is er een vrij stabiele economie opgebouwd die momenteel jaarlijks tussen 5% en 10% groeit. Toch is Rwanda nog steeds een van de armste landen ter wereld. Er is dus nog veel te doen. Maar de stabiele economische en politieke situatie hebben ervoor gezorgd dat de fantastische omstandigheden om koffie te verbouwen volop kunnen worden benut. Het land heeft veel bergen terwijl de Arabica plant goed groeit op hoogte. Er is veel regen, ook goed voor de groei van koffieplant. De vulkanische gronden op sommige plekken zorgen voor een uitgesproken smaak.

Extra informatie

Gewicht1 kg
Land van herkomst

Rwanda

Gewicht

1 Kg

Smaakkenmerken

chocolade, wijn, citrusvruchten

Via de haven van

Dar es Salaam of Mombasa

Koffiesoort

100% Arabica

Geschikt voor

filtermachine, espressomachine, pistonmachine

Type

single origin

Merk

Customer reviews

Beoordeeld met 5.00 van vijf sterren
2 Reviews
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

2 reviews voor De Lichtgewicht koffiebonen – Rwanda 1.000 gram

 1. 5 uit 5

  (geverifieerde gebruiker)

  Lang gezocht, eindelijk gevonden bij Pure AfricaAls oud-inwoner van Kigali/Rwanda gedurende 10 jaar hebben we de Rwandese "Fully washed Arabica" leren waarderen als stevige smaakvolle koffie. We hebben er verschillende plantages en washing installaties bezocht. Bij onze terugkeer naar België waren we vlug door onze meegenomen voorraadje heen. Waar nu die lekkere Pure Arabica vinden, was de opdracht. Gelukkig voor ons ontdekten we op het internet Pure-africa.com en bestelden meteen de Lichtgewicht. Het moet gezegd: dit is alles behalve een "lichtgewicht", het is een stevige volle smaak met een lichte cacao toets, net zoals we hem in Rwanda dronken. En wat het nou zo leuk maakt om bij Pure-africa te bestellen? We helpen de koffieboeren er nog financieel mee door het micro-krediet plan van de jongens van Pure-africa!!!

  Is deze review waardevol? 2 van 2 bezoekers vond deze review waardevol

  • Bedankt!Bedankt voor je review John!

   Justus en Ando van Pure Africa

   Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 2. 5 uit 5

  Koffie met body!Lichtgewicht? Goede strakke bak koffie (gezet als espresso) vol met karakter!

  De eerste koffie van de 5 soorten die me echt enthousiast maakt!

  Laat een lekker laagje achter op de tong met smaak die lang blijft hangen. Wauw!

  Is deze review waardevol? 1 van 1 bezoekers vond deze review waardevol

Voeg een review toe

Use one of the allowed file type: jpg,png.