Proefpakket koffiebonen 5×500 gram Pure Africa

45,83 ex. BTW

  • Investeer €2,50 per proefpakket met ons in microkredieten
  • Gratis verzending

Leer onze vijf unieke koffiekarakters kennen. Bestel dit proefpakket koffie met 5 x 500 gram Pure Africa. In dit proefpakket vind je De Wildebras, De Allemansvriend, De Vurige Krijger, De Waaghals en De Bergkoning. Alle koffies zijn van 100% Arabica kwaliteit. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke smaakkenmerken. Zo kun je er eenvoudig achterkomen welke Pure Africa smaak jou het meeste aanspreekt. Ethiopië, Rwanda en Burundi behoren tot de meest gewaardeerde koffielanden.

 

Beschrijving

Proef de smaak van Afrika

Met onze vijf koffiekarakters valt er iets te proeven. Van de fruitige Allemansvriend tot de nootachtige Vurige Krijger, alle koffies hebben een sterk eigen karakter. In dit proefpakket zit 5 x 500 gram koffiebonen. Investeer met ons mee in koffieboeren. Van elke kilo koffie die je drinkt investeren wij €1,- in microkredieten, leningen die we verstrekken aan koffieboeren. Met dit geld kunnen zijn hun plantages verbeteren of uitbreiden. Uit onderzoek blijkt dat koffieboeren met een Pure Africa microkrediet er vaker voor kiezen om op de lange termijn te investeren in hun plantages. Door de miljoenen kopjes Pure Africa koffie die er al zijn gedronken hebben we meer dan €100.000,- in microkredieten geïnvesteerd.

Proefpakket koffiebonen voor kantoor

Ben je op zoek naar een proefpakket koffiebonen om op kantoor te proberen? Uit een zak van 500 gram haal je ruim 50 koppen koffie. Als dat voor jouw bedrijf nog niet voldoende is om goed te kunnen proeven dan kun je in de webwinkel van alle vijf soorten een kilo bestellen.

Voor de koffie die we zakelijk leveren kun je het beste kiezen voor een doos koffie. Je betaalt dan €15,99 per kilo koffie. Dit is inclusief verzending en investering in microkredieten. Onze koffies zijn qua samenstelling en branding afgestemd op gebruik op kantoor.

Bestel het proefpakket koffiebonen met daarin De Waaghals

Bewaaradvies

We raden aan om de koffiebonen te bewaren in de zak. Na het openen van de zak is het van belang hem weer goed te sluiten. Door alle lucht eruit te persen blijven de specifieke smaakkenmerken van iedere koffie het beste bewaard. Het belangrijkste is dat je proefpakket koffiebonen niet teveel in aanraking komt met lucht en licht.

Koop een proefpakket koffiebonen & investeer in microkredieten

Pure Africa heeft een missie. Wij willen eraan bijdragen dat boeren in Afrika een eerlijker kans krijgen om hun bedrijf te laten groeien. Om dit te doen moet je investeren in nieuwe grond, gewassen of kennis. Een koffieboer die naar de bank gaat voor een lening betaalt al snel 25% rente. Hierdoor draaien ze rond in een cirkel van rentebetalingen, aflossing en dus armoede. In samenwerking met de CPF Ineza bank verstrekt Pure Africa microkredieten aan boeren in Rwanda waarbij de rente 6% bedraagt. Met de inkomsten uit deze rentebetalingen kan de bank de kosten dekken.

Boeren betalen hun lening in twee jaar terug en besparen zo €150,- tot €400,- aan rente. Het jaarinkomen van de gemiddelde koffieboer ligt tussen de €600,- en €2.000,-. Met €1,- per kilo gaat er dus van ieder proefpakket €2,50 naar microkredieten. Lees er meer over via deze link.

De Waaghals – direct trade koffiebonen

In het proefpakket zit ook een zak van De Waaghals. De eerste koffie van Pure Africa die we rechtstreeks hebben ingekocht bij de coöperatie. Hierdoor weten we zeker dat de prijs die we hebben betaald direct bij de coöperatie terecht komt en dat is belangrijk. De huidige prijs voor een kilo koffiebonen is $2,20. Wij hebben $5,- betaald aan de coöperaties in Rwanda waarmee we samenwerken. Hierdoor kunnen ze niet alleen de kosten dekken, maar ook een gezonde winst maken. Er komen binnenkort nog een aantal direct trade koffies bij in ons assortiment. Die kun je dan ook als proefpakket kopen.

Lees hier meer over onze direct trade koffiebonen of bestel De Waaghals hier.

Proefpakket koffiebonen uit Afrika

Extra informatie

Gewicht 2.5 kg
Merk

Land van herkomst

, ,