Proefpakket koffiebonen 5×500 gram Pure Africa

45,83 ex. BTW

  • Investeer €2,50 per proefpakket met ons in microkredieten
  • Gratis verzending

Leer onze vijf unieke koffiekarakters kennen. Bestel dit proefpakket koffie met 5 x 500 gram Pure Africa. In dit proefpakket vind je De Wildebras, De Allemansvriend, De Vurige Krijger, De Waaghals en De Bergkoning. Alle koffies zijn van 100% Arabica kwaliteit. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke smaakkenmerken. Zo kun je er eenvoudig achterkomen welke Pure Africa smaak jou het meeste aanspreekt. Ethiopië, Rwanda en Burundi behoren tot de meest gewaardeerde koffielanden.

 

Beschrijving

Koffiebonen proefpakket

Om erachter te komen welke koffie jij het lekkerste vindt is een proefpakket koffiebonen ideaal. Van elke soort zit er een zak van 500 gram in het proefpakket. Je kunt hiermee zo’n 50 kopjes koffie maken. Dit geeft je ook de tijd om de instellingen tijdens het proeven steeds wat aan te passen. Voor iedere koffie geldt dat de instellingen van de machine weer anders zijn. Een vaste formule bestaat niet. Door de samenstelling van het water verschilt de smaak per regio. Zo heb je in Groningen misschien de molen behoorlijk fijn staan terwijl je dit in Den Haag niet hebt. Helemaal precies dezelfde smaak krijgen is daardoor ook moeilijk.

Doordat koffie op elke plek weer anders smaakt is de keuze die je maakt heel persoonlijk. De specifieke smaakkenmerken van de koffie zullen altijd blijven, maar de accenten liggen anders. De Allemansvriend zal een heel erg fruitige koffie blijven, waar ter wereld je hem ook maakt.

Proefpakket koffiebonen voor kantoor

Je kunt het proefpakket bestellen om op kantoor met je collega’s te proeven. Als 50 kopjes te weinig is om iedereen zijn mening te vragen kunnen we in overleg ook een ander proefpakket voor jullie samenstellen. Neem hiervoor contact met ons op via deze link.

Bestel het proefpakket koffiebonen met daarin De Waaghals

Bewaaradvies

We raden aan om de koffiebonen te bewaren in de zak. Na het openen van de zak is het van belang hem weer goed te sluiten. Door alle lucht eruit te persen blijven de specifieke smaakkenmerken van iedere koffie het beste bewaard. Het belangrijkste is dat je proefpakket koffiebonen niet teveel in aanraking komt met lucht en licht.

Koop een proefpakket koffiebonen & investeer in microkredieten

Pure Africa heeft een missie. Wij willen eraan bijdragen dat boeren in Afrika een eerlijker kans krijgen om hun bedrijf te laten groeien. Om dit te doen moet je investeren in nieuwe grond, gewassen of kennis. Een koffieboer die naar de bank gaat voor een lening betaalt al snel 25% rente. Hierdoor draaien ze rond in een cirkel van rentebetalingen, aflossing en dus armoede. In samenwerking met de CPF Ineza bank verstrekt Pure Africa microkredieten aan boeren in Rwanda waarbij de rente 6% bedraagt. Met de inkomsten uit deze rentebetalingen kan de bank de kosten dekken.

Boeren betalen hun lening in twee jaar terug en besparen zo €150,- tot €400,- aan rente. Het jaarinkomen van de gemiddelde koffieboer ligt tussen de €600,- en €2.000,-. Met €1,- per kilo gaat er dus van ieder proefpakket €2,50 naar microkredieten. Lees er meer over via deze link.

De Waaghals – direct trade koffiebonen

In het proefpakket zit ook een zak van De Waaghals. De eerste koffie van Pure Africa die we rechtstreeks hebben ingekocht bij de coöperatie. Hierdoor weten we zeker dat de prijs die we hebben betaald direct bij de coöperatie terecht komt en dat is belangrijk. De huidige prijs voor een kilo koffiebonen is $2,20. Wij hebben $5,- betaald aan de coöperaties in Rwanda waarmee we samenwerken. Hierdoor kunnen ze niet alleen de kosten dekken, maar ook een gezonde winst maken.

Lees hier meer over onze direct trade koffiebonen of bestel De Waaghals hier.

Proefpakket koffiebonen uit Afrika

Extra informatie

Gewicht 2.5 kg
Merk

Land van herkomst

, ,