De Vurige Krijger koffiebonen – Burundi 1.000 gram

18,30 excl. BTW

De nieuwste koffie in ons assortiment is de Rugombo uit Burundi. Een koffie van de vulkanische grond. En dat proef je! De Rugombo heeft een karakteristieke, pittige koffiesmaak. De dikke cremalaag zorgt ervoor dat de smaak tijdens het drinken van je koffie goed bewaard blijft.

Deze koffieboon groeit in het westen van Burundi, tegen de grens met Congo. Dit gebied is een uitermate geschikte omgeving voor de koffieboon. De kwaliteit is erg goed. Als de export echt op gang komt vanuit Burundi kunnen we van nog veel meer Burundese koffies gaan genieten.

€20,- korting bij een bestelling van 8 pakken klik hier

Beschrijving

Dit is een koffie uit Burundi die net even anders is dan de andere Pure Africa koffies. We zijn naast de bloemige, frisse koffies uit Ethiopië en Rwanda op zoek gegaan naar een koffie met een diepe, donkere koffiesmaak. In onze zoektocht kwamen we uit in Rugombo. De zachte tonen van noten en spijs geven deze koffie een intense smaak. De extra dikke cremalaag zorgt ervoor dat de smaak van de koffie goed behouden blijft.

Pittige koffiesmaak

Net zoals alle koffies in ons assortiment zul je ook in deze koffie weinig tot geen bitterheid proeven. Dit is een specifiek smaakkenmerk van Afrikaanse koffies. De Vurige Krijger groeit op vulkanische bodem. Daardoor is het typisch Afrikaans bloemige in de koffie vermengd met noot- en spijsachtige tonen. Het De Vurige Krijger zijn pittige body.

De Rugombo koffie uit Burundi groeit in het noordwesten. Het is een arm land dat op het gebied van natuur juist zeer rijk is. Burundi grenst aan Rwanda en is een heel groen, mooi land. Al eeuwen groeit hier fantastische koffie. Door de instabiliteit in het land is koffie nooit een groot exportproduct geworden. Ondanks dat de stabiliteit de afgelopen tien jaar is toegenomen blijft het onzeker hoe lang dit zo blijft dus is ook de export van koffie onzeker.

Koffie in Burundi

Het belangrijkste export product van Burundi is koffie. De kwaliteit van de koffie is zeer hoog. Het probleem is de kennis van koffie en het transport naar de havens in Tanzania en Kenya. Door de aanhoudende instabiliteit in het land is het moeilijk om infrastructuur en kennis te verbeteren. Als deze problemen kunnen worden opgelost is Burundi een van de meest veelbelovende koffielanden ter wereld. Nu al kun je zeer exclusieve en bijzondere koffies uit Burundi drinken. De koffie groeit er op vulkanische gronden en kenmerkt zich hierdoor vaak door een donkere en pittige koffiesmaak zonder bitter te worden. Dit is een groot verschil met de populaire, meer bloemige Ethiopische koffies. Als espresso zijn de Burundi koffiebonen dan ook zeer geschikt. Ze hebben een pittige smaak.

Extra informatie

Gewicht1 kg
Land van herkomst

Burundi

Smaakkenmerken

noten, spijs

Via de haven van

Mombasa of Dar es Salaam

Koffiesoort

100% Arabica

Geschikt voor

filtermachine, espressomachine, pistonmachine

Type

single origin

Gewicht

1 Kg

Merk