Waaghals koffiebonen – doos 10 x 750 gram

136,50146,50
excl. BTW - of abonneer

  • Living Income Reference Price betaald aan koffieboeren
  • van elke kilo €1,- naar microkredieten

Een pittige koffie met een belangrijk verhaal. De Waaghals is een blend van twee koffies uit Rwanda. De balans tussen de twee koffies zorgt voor een volle, pittige smaak en een lange nasmaak.

Coöperaties:

Sholi & Juru

Sterkte bonen:

146,50

Eenmalig of abonnement:
Productaantal Prijs per stuk
12+ 136,50

Beschrijving

Coöperaties:

Sholi & Juru

Sterkte bonen:

Land van herkomst:

Rwanda

Smaaktonen:

Noten, vanille, cacao

De Waaghals hebben we rechtstreeks ingekocht bij de coöperatie en de boeren een winstpremie van 45% betaald. Door samen te werken met de boeren kunnen zij investeren in hun plantage en behouden wij lekkere koffie die eerlijk is ingekocht.

Direct trade koffiebonen = Eerlijke koffie

Het uitgangspunt van De Waaghals is dat we samen met de koffieboeren hun kostprijs berekenen en daar bovenop een winstpremie betalen. Alleen op die manier weten we zeker dat de boer ook echt iets zal verdienen aan de verkoop van zijn koffie.

Door ervoor te zorgen dat de koffieboer voldoende blijft verdienen zal hij graag zijn plantage voortzetten of zelfs uitbreiden. Momenteel wordt er veel te weinig voor koffie betaald.

Pittige koffie met een intense nasmaak

De Waaghals is een blend van twee direct trade koffies uit Rwanda. 53% van de koffiebonen komen uit het oosten van Rwanda en 47% uit het westen. Door deze twee koffies te combineren ontstaat er een mooie balans. Pittig en zacht zijn gecombineerd tot een koffie die vol van smaak is en tegelijkertijd niet bitter is.

De koffie uit het oosten is door jarenlange cultivatie een zeer uitgesproken koffie geworden. We hebben nooit eerder in Rwanda een plantage gezien die er zo goed bij staat. Bovendien hoeven de boeren maar een kleine afstand af te leggen naar het coffee washing station. Dit komt de kwaliteit van de koffie ten goede.

Espresso

Als espresso is De Waaghals licht zuur. Dat is waar we vaak naar zoeken. Een espresso is lekker als die licht zuur is, terwijl we willen voorkomen dat de koffie zuur is. Als we die balans vinden tussen espresso en een gewone kop koffie dan hebben we de perfecte blend gevonden.

Doos koffiebonen

Als je koffie op kantoor drinkt dan wil je een smaak die veel mensen lekker vinden. Het is daarom belangrijk dat de koffie zo is samengesteld dat hij vol van smaak is maar niet te sterk wordt. Zo is De Waaghals dus een hele geschikte koffie voor kantoor.

Instellingen koffiemachine

Vind je de koffie niet sterk genoeg of juist bitter? Probeer dan eens de instellingen van je koffiemachine te wijzigen. De beste manier om een aanpassing te doen is de molen af te stellen. Wil je sterkere koffie dan zet je de molen een graadje fijner, wil je minder sterke koffie dan zet je de molen een graadje grover.

“Lekkere koffie, mooie missie, vlotte en
vriendelijke zakelijke samenwerking”
We scoren een 4.8/5 op google review
en daar zijn we heel trots op!
microkrediet sticker
Onze impact

Microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers

Van iedere kilo koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren.