De Allemansvriend koffiebonen – Sidamo 1 kg

18,0020,18
excl. BTW

De Allemansvriend is een volle Sidamo koffie met een intense geur en daardoor zeer gewild bij koffieliefhebbers. Bij het drinken van deze koffie proef je rijke tonen van exotische fruitsoorten zoals mandarijn en citrusvruchten. De lange en intense nasmaak, gekenmerkt door tonen van chocola en karamel, maakt dat De Allemansvriend een bijzondere en zeer gewilde koffie is. Een echte aanrader!

Bestel per doos

⎪Coffee • Character • Change⎪

 

20,18

Productaantal Prijs per stuk
8+ 18,00

Beschrijving

De Allemansvriend bestaat uit 100% Sidamo koffiebonen met een intense geur en is daardoor zeer gewild bij koffieliefhebbers. Bij het drinken van deze koffie proef je rijke tonen van exotische fruitsoorten zoals mandarijn en citrusvruchten. De lange en intense nasmaak, gekenmerkt door tonen van chocola en karamel, maakt dat De Allemansvriend een bijzondere en zeer gewilde koffie is. Een echte aanrader!

Sidamo is geschikt voor espresso, cappuccino en lungo

De Sidamo koffiebonen zijn geschikt voor alle soorten koffie. Door de volle smaak met tonen van chocolade is het een pittige espresso. Deze Arabica bonen geven je cappuccino een stevige body. Als gewone lungo koffie zijn de Sidamo koffiebonen ook heel geschikt. Let bij het drinken van deze koffie op de nasmaak. Die blijft lang aanwezig en geeft een zoete smaak achterin de mond. Van deze koffie geniet je veel langer dan alleen tijdens het drinken van het kopje koffie.

Sidamo koffiebonen groeien hoog

De Sidamo wordt hoog in de bergen van Zuid Ethiopië geteeld. Hier zijn de omstandigheden voor het telen van koffie ideaal. 98 procent van de Sidamo wordt geteeld op kleine plantages die minder dan 1ha groot zijn, waardoor de zorg en aandacht voor de koffiebonen maximaal is. Een duidelijke koffie van topkwaliteit en één van de meest fascinerende smaken. Ook de wijze waarop de Sidamo geoogst wordt is kenmerkend voor een kwaliteitskoffie. Alleen volledig gerijpte bonen worden geplukt. Dit gebeurt met de hand. De bonen worden in de zon gedroogd op gespannen doeken waardoor direct contact met de grond wordt vermeden.

Laag cafeïnegehalte

Door de hoogte waarop de Sidamo koffiebonen groeien heeft de koffie een laag cafeïnegehalte van 1,2 procent. Ethiopië is een land vol met Afrikaanse cultuur en gewoonten. Vooral het koffiedrinken is hierin verweven. Het is dan ook niet toevallig dat Ethiopische koffies in kwaliteit tot de beste ter wereld behoren.

De omgeving van Sidamo

De provincie Sidamo is gelegen in het voormalige koninkrijk Kaffa en nu onderdeel van Ethiopië. In de 19e eeuw is het koninkrijk bij Ethiopië gevoegd. De oorspronkelijke naam van het koninkrijk verraadt al vanwaar de koffieboon over de wereld is verspreid. Juist; de provincie Sidamo. De inwoners zijn de Sidama. Door de rijkdom aan koffie is Sidamo een provincie waar veel om gevochten is, want gelegen op de grens van Ethiopië, Kenya en Somalië. De belangrijkste religies zijn het christendom en een lokale religie.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Ethiopië

Via de haven van

Djibouti

Smaakkenmerken

chocolade, mandarijn, citrusvruchten

Koffiesoort

100% Arabica

Gewicht

1 Kg

Geschikt voor

Filtermachine, espressomachine, pistonmachine

Single estate, single origin of blend?

Single origin

Merk