Bergkoning koffiebonen – 750 gram

14,6516,17
excl. BTW - of abonneer

 

De Bergkoning koffiebonen groeien op een hoogte rond 2.000 meter. Dit zorgt voor een volle chocoladeachtige smaak met bloemige tonen.

Hoe hoger een koffie groeit, des beter is de kwaliteit. Onze Bergkoning bestaat uit drie topkoffies met cupping scores van 83 en hoger.

Coöperaties:

Dohorerabarimyi, Rulindo, Nova

Sterkte bonen:

16,17

Eenmalig of abonnement:
Productaantal Prijs per stuk
10+ 14,65

Artikelnummer: PA000375 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Coöperaties:

Kazoza Keza, Rulindo, Dohorerabarimyi

Sterkte bonen:

Land van herkomst:

Rwanda, Burundi

Smaaktonen:

Limoen, hazelnoot, pure chocolade

Koffiebonen van Pure Africa

Kies voor koffiebonen van een hoge kwaliteit die met zorg zijn geselecteerd. We branden onze bonen langzaam op een medium brandgraad. Hierdoor komen de specifieke smaakkenmerken van de koffie goed naar voren.

Al onze koffies komen uit Afrika. We hebben koffiebonen uit Rwanda, Burundi en Uganda. De Bergkoning is een blend van letterlijk hoge kwaliteit omdat de koffie op hoogtes rond 2.000 meter groeit. Dit is een blend van koffie uit Burundi en Rwanda.

Investeer met ons in microkredieten

Koffieboeren in Afrika hebben het moeilijk om rond te komen. Dit komt omdat zij te weinig krijgen betaald voor hun koffie en omdat het nagenoeg onmogelijk is om te investeren in hun bedrijf.

Een koffieboer die land wil kopen betaalt al snel 25% rente op de lening die hij of zij daarvoor afsluit. Het is de missie van Pure Africa om groei te stimuleren met betaalbare leningen. Daarmee jagen we ondermerschap aan.

Een boer betaalt voor een Pure Africa microkrediet 6% rente. Dat is om de kosten van de bank te dekken. We zien dat boeren meer lange termijn investeringen doen door de lagere rente.

Van elke kilo koffiebonen die jij bestelt investeren we €1,- in microkredieten. Dit doen we via de Pure Africa Foundation.

“Lekkere koffie, mooie missie, vlotte en
vriendelijke zakelijke samenwerking”
We scoren een 4.8/5 op google review
en daar zijn we heel trots op!
microkrediet sticker
Onze impact

Microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers

Van iedere kilo koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren.