Bergkoning koffiebonen – 750 gram

14,6516,17
excl. BTW

De Bergkoning koffiebonen groeien op een hoogte rond 2.000 meter. Dit zorgt voor een volle chocoladeachtige smaak met bloemige tonen.

Oorspronkelijk komt koffie uit Oost-Afrika. Je proeft de vele lagen. Geniet van de lange intense nasmaak van deze koffiebonen.

Coöperaties:

Koffie uit het Limu gebied

Sterkte bonen:

16,17

Productaantal Prijs per stuk
10+ 14,65

Artikelnummer: PA000375 Categorie: Tag:

Beschrijving

Coöperaties:

Koffie uit het Limu gebied

Sterkte bonen:

Land van herkomst:

Ethiopië

Smaaktonen:

Limoen, hazelnoot, pure chocolade

Deze single origin Limu koffie van de Arabica soort uit Ethiopië is De Bergkoning onder de Oost- Afrikaanse koffies en groeit tot hoogtes van 2100 meter. Limu koffiebonen zijn een opkomende exclusieve koffiesoort die zeer gewild is onder liefhebbers van Afrikaanse koffies, één van de  premium gourmet koffies wereldwijd!

Laag zuurgehalte

De smaak laat zich kenmerken als goed gebalanceerd met tonen van chocolade, karamel, wijn en citrus. Limu onderscheidt zich door een lage aciditeit (zuurgehalte). Door de grote hoogte waarop onze Bergkoning groeit heeft hij een laag vet- en cafeïnegehalte. Ook op de nasmaak onderscheidt De Bergkoning zich. Deze blijft lang hangen en is licht kruidig. Een nasmaak die veel liefhebbers aanspreekt.

Koffiecultuur in Ethiopië

Ethiopië is een land vol Afrikaanse cultuur en gewoonten. Vooral het koffiedrinken is met het dagelijks leven verweven. Doordat de oorsprong van de koffie in Ethiopië ligt en de bevolking er zoveel zorg aan besteed is het dan ook niet vreemd dat de kwaliteit van de koffies zo hoog is. Limu is een nieuwe opkomende koffiesoort die u als koffieliefhebber moet hebben geprobeerd!

Koffiebonen van Pure Africa

Kies voor koffiebonen van een hoge kwaliteit die met zorg zijn geselecteerd. We branden onze bonen langzaam op een medium brandgraad. Hierdoor komen de specifieke smaakkenmerken van de koffie goed naar voren.

Al onze koffies komen uit Afrika. We hebben koffiebonen uit Rwanda, Burundi, Uganda en deze koffiebonen uit Ethiopië.

Investeer met ons in microkredieten

Koffieboeren in Afrika hebben het moeilijk om rond te komen. Dit komt omdat zij te weinig krijgen betaald voor hun koffie en omdat het nagenoeg onmogelijk is om te investeren in hun bedrijf.

Een koffieboer die land wil kopen betaalt al snel 25% rente op de lening die hij of zij daarvoor afsluit. Het is de missie van Pure Africa om groei te stimuleren met betaalbare leningen. Daarmee jagen we ondermerschap aan.

Een boer betaalt voor een Pure Africa microkrediet 6% rente. Dat is om de kosten van de bank te dekken. We zien dat boeren meer lange termijn investeringen doen door de lagere rente.

Van elke kilo koffiebonen die jij bestelt investeren we €1,- in microkredieten. Dit doen we via de Pure Africa Foundation.

“Lekkere koffie, mooie missie, vlotte en
vriendelijke zakelijke samenwerking”
We scoren een 4.8/5 op google review
en daar zijn we heel trots op!
microkrediet sticker
Onze impact

Microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers

Van iedere kilo koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren.