Proefpakket koffiebonen Pure Africa

77,98 excl. BTW - of abonneer

Leer onze vijf unieke koffiekarakters kennen. Stel zelf je proefpakket met Pure Africa koffiebonen samen. De Wildebras, De Allemansvriend, De Vurige Krijger, De Waaghals en De Bergkoning. Alle koffies zijn van specialty kwaliteit en hebben hun eigen specifieke smaakkenmerken. Proef de koffies uit dit pakket en ontdek welk karakter het beste bij jou past. Uganda, Rwanda en Burundi behoren tot de meest gewaardeerde koffielanden ter wereld met elk hun eigen karakteristieken.

 

Eenmalig of abonnement:

Artikelnummer: PA050504 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Waarom een proefpakket koffiebonen kopen?

  • Naast elkaar zetten verschillende koffies. Door verschillende koffies kort na elkaar te proeven ontdek je de verschillen het beste. Hou er wel rekening mee dat je machine even nodig heeft om alle smaaktonen in de machine tot haar recht te laten komen.
  • Afwisseling Het is leuk om afwisselend verschillende koffies te proberen.
  • Cadeau wat is er leuker dan een proefpakket koffiebonen cadeau geven aan een koffieliefhebber? Vooral als het gaat om koffie die direct is ingekocht bij de koffieboer, zodat je er een verhaal bij kunt vertellen.

Proef de smaak van Afrika

Met onze vijf koffiekarakters valt er iets te proeven. Van de fruitige Allemansvriend tot de nootachtige Vurige Krijger, alle koffies hebben een sterk eigen karakter. Je kunt zelf je proefpakket samenstellen. Investeer met ons mee in koffieboeren. Van elke kilo koffie die je drinkt investeren wij €1,- in microkredieten om als lening te verstrekken aan koffieboeren. Met dit geld kunnen zij hun plantage verbeteren of uitbreiden. Uit onderzoek dat we hebben uitgevoegd in samenwerking met de Wageningen University blijkt dat koffieboeren met onze microkredieten vaker lange termijn investeringen doen. Door de miljoenen kopjes Pure Africa koffie die er al zijn gedronken hebben we meer dan €100.000,- in microkredieten geïnvesteerd. Onze doelstelling is om in 2025 meer dan €500.000,- in microkredieten te investeren.

Let op de nasmaak

Let bij het proeven van koffie goed op de nasmaak. Heb je na tien minuten nog steeds een zoetige of kruidige smaak achter in je mond? Dan heb je te maken met goede koffie. Heb je dorst of een onplezierige smaak achter in je mond? Dan is de kwaliteit van de koffie niet goed genoeg. Echt goede koffie proef je nadat je kopje al een tijdje leeg is.

Koffiebonen proefpakket voor kantoor

Ben je op zoek naar een zakelijk proefpakket met koffiebonen? Uit een zak van 1.000 gram haal je ruim 100 koppen koffie. Als dat voor jouw bedrijf nog niet voldoende is om goed te kunnen proeven dan kun je in de webwinkel van alle vijf soorten een kilo bestellen.

Proef de verschillende smaken van Afrika. Van fruitig tot chocolade en kruiden. Het zit er allemaal in. Het gaat er natuurlijk om dat je de koffie gewoon lekker vindt. Wij houden er bij het branden rekening mee dat een paar honderd van je collega’s de koffie ook lekker moeten vinden. Daarom vind je bij ons geen extreem bittere of zure koffies. Wij zoeken altijd naar toegankelijke koffies die tegelijk een bijzondere smaak hebben.

Voor de koffie die we zakelijk leveren kun je het beste kiezen voor een doos koffie. Je betaalt dan €18 per kilo koffie. Dit is inclusief verzending en investering in microkredieten. Onze koffies zijn qua samenstelling en branding afgestemd op gebruik op kantoor. Klik hier als je wilt dat we contact opnemen om de mogelijkheden voor zakelijke koffie met je te bespreken.

De koffiebonen in jouw proefpakket worden allemaal met de hand geplukt in Afrika.

Bewaaradvies

We raden aan om de koffiebonen te bewaren in de zak. Na het openen van de zak is het van belang hem weer goed te sluiten. Door alle lucht eruit te persen blijven de specifieke smaakkenmerken van iedere koffie het beste bewaard. Het belangrijkste is dat je proefpakket koffiebonen zo weinig mogelijk met licht en lucht in aanraking komt.

Koop een proefpakket koffiebonen & investeer in microkredieten

Pure Africa heeft een missie. Wij willen de winst eerlijker verdelen en doen dat met microkredieten. Om als boer je bedrijf te laten groeien moet je investeren in nieuwe grond, gewassen of kennis. Een koffieboer die naar de bank gaat voor een lening betaalt al snel 25% rente. Hierdoor draaien ze rond in een cirkel van rentebetalingen, aflossing en dus armoede. In samenwerking met de CPF Ineza bank verstrekt Pure Africa microkredieten aan boeren in Rwanda tegen 6% rente. Met de inkomsten uit deze rentebetalingen kan de bank de kosten dekken. Na aflossing van de lening wordt het geld opnieuw geïnvesteerd. Zo geven we geen geld maar laten we het steeds opnieuw rondgaan.

Boeren betalen hun lening in twee jaar terug en besparen zo €150,- tot €400,- aan rente. Het jaarinkomen van de gemiddelde koffieboer ligt tussen de €600,- en €2.000,-. Met €1,- per kilo gaat er dus van ieder proefpakket €2,50 naar microkredieten. Lees er meer over via deze link.

De Waaghals – direct trade koffiebonen

In het proefpakket zit ook een zak van De Waaghals. De eerste koffie van Pure Africa die we rechtstreeks hebben ingekocht bij de coöperatie. Hierdoor weten we zeker dat de prijs die we hebben betaald direct bij de coöperatie terecht komt en dat is belangrijk. De huidige prijs voor een kilo koffiebonen is $2,20. Wij hebben $5,- betaald aan de coöperaties in Rwanda waarmee we samenwerken. Hierdoor kunnen ze niet alleen de kosten dekken, maar ook een gezonde winst maken. Er komen binnenkort nog een aantal direct trade koffies bij in ons assortiment. Die kun je dan ook als proefpakket kopen.

Lees hier meer over onze direct trade koffiebonen of bestel De Waaghals hier.

Allemaal Arabica koffiebonen

De koffiebonen in het proefpakket zijn allemaal van de Arabica kwaliteit. Deze koffiesoort groeit aan een bepaald type boom. Het is de koffie die wij over het algemeen het lekkerste vinden omdat het koffie met een meer verfijnde smaak is. Over het algemeen groeit Arabica koffie beter in hoger gelegen gebieden rondom de evenaar. Maar opgepast, soms worden de bomen verplaatst naar laaggelegen gebieden. De oogst wordt als Arabica koffie verkocht maar heef natuurlijk niet dezelfde smaak.

Aan de Wildebras koffie hebben we een klein beetje Robusta koffie toegevoegd. Dit is een lagere kwaliteit koffie die zorgt voor meer pit. Het is maar 20% omdat Robusta een heel overheersende koffie is. Dit geeft De Wildebras een stevig karakter met kruidige tonen. Dit past perfect bij het koffiekarakter.

Koffiebessen worden geplukt tijdens het oogstseizoen in Rwanda

Er gebeurt heel wat voordat jouw koffiebonen in et proefpakket zitten, klaar om te worden gedronken. Na het plukken worden koffiebessen gewassen en vervolgens gedroogd op droogbedden. Je ziet op de foto hieronder hoe dat gedaan wordt. Dit is een koffieplantage in het oosten van Burundi.

Koffiebonen voor het proefpakket worden gedroogd