De Vurige Krijger koffiebonen – Burundi 1 kg

18,0020,18
excl. BTW

Direct trade koffie uit Burundi met een volle body en chocolade tonen. Dit is een specialty koffie en dus van hoge kwaliteit. De combinatie van hoogte en de vruchtbare grond waarop deze koffie groeit zorgen voor een krachtige smaak.

Samen met koffieboeren berekenen we een winstgevende prijs zodat we zeker weten dat we voldoende betalen. Met deze hoge prijs hebben de coöperaties voor het eerst een premium aan boeren betaald.

20,18

Productaantal Prijs per stuk
8+ 18,00
SKU: PA000407 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Dit is een direct trade koffie uit Burundi. We hebben de blend gemaakt met de bonen van drie coöperaties waarmee we een samenwerking hebben. De plantages liggen op verschillende plekken in het land. De verschillen in bodemsamenstelling, hoogte en regen zorgen ervoor dat alle koffies een eigen karakter hebben. Samen hebben ze in deze blend het karakter van een Vurige Krijger.

Koffie uit Burundi

Een veel voorkomend kenmerk van koffies uit Burundi is de nootachtige smaak. Dit onderscheid Burundi van andere landen in Oost-Afrika waar vaak meer fruitigheid in de koffie zit. Om de unieke eigenschappen zijn we zo blij met de samenwerkingen met Burundese coöperaties.

Direct trade

In Burundi werken we alleen direct samen met coöperaties. We bezoeken de koffieboeren en bespreken wat er gaande is bij de coöperaties. Zo kunnen we op eventuele problemen inspelen en krijgen we tegelijkertijd een beeld over het management van de coöperatie. Het is voor ons belangrijk om de mensen goed te kennen zodat we zeker weten dat de community op de eerste plek komt.

Impact meten

Met de coöperaties bepreken we jaarlijks de voortgang van de samenwerking. We willen weten of er inderdaad winst is gemaakt, of boeren een premium betaald hebben gekregen en welke investeringen er zijn gedaan.

Van de koffie die we kopen registreren we de transacties. Zo weten we hoeveel elke boer betaald heeft gekregen voor zijn of haar koffie.

Samenwerking op microkredieten in Burundi

Van elke kilo koffie die jij drinkt investeert Pure Africa €1,- in microkredieten. In samenwerking met de FENACOBU bank verstrekken we microkredieten aan boeren die lid zijn van de cooperatie. Door te investeren in hun plantages kunnen zij de opbrengst verhogen en de kwaliteit verbeteren.

Het eerste plan waaraan gewerkt wordt is om meerdere boeren een microkrediet te verstrekken waarmee zij dieren aankopen. De dieren zorgen voor mest. Omdat ze zich ook voortplanten levert de verkoop geld op en kan zo het microkrediet worden afgelost. Ondertussen hoeft de boer minder uit te geven aan kunstmest.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Burundi

Smaakkenmerken

noten, spijs

Via de haven van

Mombasa of Dar es Salaam

Koffiesoort

100% Arabica

Geschikt voor

filtermachine, espressomachine, pistonmachine

Type

single origin

Gewicht

1 Kg

Merk