De Wildebras koffiebonen | Rwanda 1 kg

18,0020,18
excl. BTW

Wij betalen koffieboeren voor deze koffie $5,50 per kg, een winstgevende prijs. Daardoor kunnen zij investeren in de groei van hun plantage en hebben ze een beter inkomen terwijl jij een heel hoge kwaliteit koffie drinkt. De Wildebras is een blend van direct trade koffiebonen uit Rwanda en Oeganda. Je proeft chocola, noten en kruiden. Kortom, een échte Wildebras!

€18 bij bestelling van 8 pakken klik hier

⎪Coffee • Character • Change⎪

 

20,18

Productaantal Prijs per stuk
8+ 18,00
SKU: PA000205 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Deze Wildebras is een direct trade koffie van fantastische kwaliteit waarvoor we koffieboeren $5,50 betalen. Zo drink jij lekkere koffie en zorgen we ervoor dat boeren voldoende betaald krijgen. Van de winst kunnen zij investeringen doen in hun plantages en hun inkomen verhogen. Dit is de impact die Pure Africa wil maken.

Bij het melangeren van de koffie hebben we gezocht naar een krachtige koffie: een echte Wildebras. In de nieuwe melange proef je tonen van chocolade, noten en kruiden. We combineren de mooie smaken van Rwandese Arabica met een klein percentage Robusta uit Oeganda. Durf jij deze nieuwe Wildebras aan?

We kopen koffies voor deze vernieuwde melange rechtstreeks in bij de boerencoöperaties, net zoals we dat ook voor De Waaghals doen. Dit betekent letterlijk dat er minders schakels in onze keten zitten. Minder schakels = minder verspilling in marge voor de tussenhandel. We creëren meer transparantie in het proces. Door koffie direct in te kopen voor een betere prijs, weten we zeker dat de opbrengst van onze vernieuwde Wildebras koffie bij de boer terechtkomt.

Nova en Juru koffiecoöperaties

Hardwerkende boeren verdienen een eerlijke prijs. Dat is in onze ogen heel normaal. Daarom doen wij er alles aan om dit mogelijk te maken. Elke dag opnieuw. Voor de vernieuwde melange van de Wildebras gingen we een nieuw koffie avontuur aan en reisden we af naar het midden van Afrika, Rwanda. We bezochten onder andere koffiecoöperaties Nova en Juru en we hebben de koffiebonen van deze coöperaties gemengd in een blend. Daar hebben we een beetje Robusta uit Oeganda aan toegevoegd. De nieuwe melange werd erg goed beoordeeld door ons testpanel van trouwe klanten. Ben je een avonturier op koffiegebied? Dan is de vernieuwde Wildebras echt een aanrader! 

We investeren in de lokale economie rondom Afrikaanse koffieboeren

Wij geloven in een eerlijke keten waarin iedereen verdient naar de waarde die hij of zij toevoegt. Zo creëren we met elkaar een gezond sociaal economisch landschap waarin iedereen zich gelukkig en gewaardeerd voelt. Dit doen wij op meerdere vlakken. Allereerst kopen wij rechtstreeks in bij de boerencoöperaties zoals we dat ook voor de vernieuwde melange van de Wildebras hebben gedaan. Daardoor weten we zeker dat de opbrengst van de koffie echt bij boeren terechtkomt. Ook stimuleren we lokaal ondernemerschap. Van iedere verkochte kilo koffie investeren wij €1,- in microkredieten voor de boeren. Hiermee kunnen zij geld lenen voor de aanschaf van grond of materiaal om hun onderneming te laten groeien. Door te lenen in plaats van te schenken, creëren we commitment en gelijkheid.

De Wildebras koffie op kantoor

Enthousiast geworden over Pure Africa? Drink voortaan échte koffie op kantoor! We voorzien jou en je collega’s graag van lekkere koffie. De Wildebras is trouwens ook heel geschikt voor espresso liefhebbers. Hij heeft de juiste zuurgraad voor een espresso en we denken graag met je mee om tot de juiste koffiebonen en machine te komen. Inclusief een eerlijke keten, premium koffiebonen uit Afrika, een heldere prijs en geen langlopende contracten waar je aan vast zit.

Eerlijke koffie

Een aantal grote koffie multinationals domineren de wereldwijde koffiehandel. Hun inkoopmacht is zo groot dat zij ermee wegkomen boeren structureel te weinig te betalen. Dit móet anders. Wij hebben de kostprijs van de koffie met de coöperaties berekend. De prijs is $3,40 waarvan ongeveer $2,20 naar de boeren gaat als inkoopprijs voor koffie. $1,20 per kilo moet de kosten dekken voor het wassen, drogen en verpakken van de koffie.

Pure Africa betaalt $5,- per kilo zodat de coöperatie een brutomarge van 32% heeft. Vooral de Juru coöperatie heeft het al jaren moeilijk. Zij sluiten jaarlijks leningen af tegen gemiddeld 18% rente om hun boeren te betalen voor de oogst. Daarna lukt het vaak slecht om de oogst internationaal voor een goede prijs te verkopen met als gevolg jaarlijks terugkerende liquiditeitsproblemen. Door drie jaar achter elkaar goede koffie bij Juru in te kopen hopen we dat ze volgend jaar geen schulden meer hebben en de winst kunnen investeren in groei. Door direct in te kopen tegen een betere prijs maken we met elkaar het verschil met iets alledaags: het drinken van heerlijke Wildebras koffie!

Waarom direct trade koffie?

Bij het inkopen van direct trade koffie kun je precies weten wat je aan de coöperatie van koffieboeren betaalt. Je kunt de boeren ontmoeten en vragen wat zij voor hun koffie hebben gekregen. De coöperaties waarmee wij samenwerken houden een administratie bij waarin zij registreren wat ze betalen en aan wie.

Doordat er geen tussenhandel is weten we zeker dat er geen geld verdwijnt in de zakken van slimme handelaren. Lees hier meer over direct trade koffie.

 

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Rwanda en Oeganda

Via de haven van

Dar es Salaam

Smaakkenmerken

kruidig, donkere chocola, noten

Koffiesoort

Arabica & Robusta

Gewicht

1 Kg

Geschikt voor

espressomachine, volautomaat

Merk