Jura E6 Platina

949,00

Kom de koffiemachine testen in onze showroom

We hebben een naam hoog te houden ;)

Beschrijving

De Jura E6 Platina is voorzien van de nieuwste technieken en zet de belangrijkste koffie soorten. Dit zijn espresso, koffie en cappuccino. De Jura E6 is gemakkelijk te bedienen met drukknoppen en een TFT kleurenscherm. Gebruiksgemak is een belangrijk thema voor Jura. Het is erg eenvoudig om de machine te bedienen en heel simpel om hem te reinigen.

P.E.P. of Pulse Extraction Process voor perfecte espresso

Het door Jura bedachte P.E.P. systeem zorgt ervoor dat je espresso op barista kwaliteit wordt gezet. Maar dan met 1 druk op de knop. Het water wordt onder ongelijke druk door de koffie gepompt en komt zo langer in aanraking met de koffie. Er komen meer aroma’s vrij en je Afrikaanse espresso is qua smaak vergelijkbaar met de halfautomaat die we ook in de winkel hebben staan. Dit kun je natuurlijk komen testen bij ons in de winkel.

Ben je op zoek naar deze machine en wil je ook cappuccino en latte macchiato kunnen maken? Kijk dan eens naar de E8 Platina, E8 Chroom of de E8 Dark Inox.

Cappuccino met de Jura E6 Platina

Met de Microfinskumsteknik maak je de lekkerste cappuccino’s. De door Jura ontwikkelde techniek zorgt ervoor dat het schuim letterlijk microschuim wordt. Erg fijn schuim dat drijft op je koffie. Hiervoor gebruik je uiteraard verse melk. Dit is wat ons betreft de enige goede manier om cappuccino’s te maken.

Het werkt erg simpel. Je sluit een slangetje aan op de machine. Het uiteinde hang je in een melkpak of bevestig je aan de Jura melkkoeler. De melk wordt aangezogen en de koffiemachine schuimt de melk op.

Ook het reinigen van het cappuccinosysteem is erg simpel. Je sluit de slang aan op een reinigingsbakje met water, drukt op start en na 2 minuten is je cappuccinosysteem volautomatisch gereinigd.

Reinigen van de Jura E6

Je hoeft de koffiemachine nooit uit elkaar te halen om te reinigen. Alle reinigingsprogramma’s werken volautomatisch. De Jura E6 Platina geeft precies aan wanneer je moet reinigen. Je werpt een tablet in de machine, drukt op start en na 20 minuten kun je weer genieten van heerlijke verse koffie.

Ontkalken of waterfilter?

Om de machine kalkvrij te houden kun je kiezen voor het gebruik van een kalkfilter of ontkalkingsmiddel. Het kalkfilter plaats je in het waterreservoir en vervang je eens per 1-3 maanden. De machine geeft dit aan. Ontkalkingsmiddel gebruik je net zo vaak. Je gooit het in het waterreservoir en de machine ontkalkt zichzelf in 40 minuten. Ontkalken is wat duurder. Zie hiervoor onze Claris Smart waterfilters en de Pure Africa koffiemachine ontkalker.

Jura E6: topklasse in het middensegment

In het middensegment koffiemachines van €400,- tot €1.000,- is de Jura E6 de absolute uitblinker. Niet voor niets is de machine in de prijzen gevallen in de consumentenbondtest van najaar 2015 (Jura staat op 1, 2 en 3 in die test). Om te beginnen is de kwaliteit van de koffie van de Jura E6 zeer hoog. Het design is strak en modern. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,9 liter en ruimte voor 280 gram bonen.

Klik hier om naar de Jura E60 te gaan

Extra informatie

Gewicht9.8 kg
Afmetingen439 × 280 × 351 mm
Aantal koffierecepten

Afmetingen

Cappuccino met

Energiezuininge spaarstand

Garantieperiode in maanden

Inhoud bonenreservoir

Inhoud koffieresidubak

Inhoud waterreservoir

One Touch Cappuccino

One touch latte macchiato

Soort display

Merk

Aantal kopjes per zetbeurt

,

Aantal koppen per dag

Aantal molens

Doorlooptijd reiniging

Extra functies

, , ,

Koffiespecialiteit

, ,

Land van herkomst

Melkopschuimer

Plaatsing

Type koffiemachine

Verwarming water