Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieOndernemen in Afrika

Win een bamboe fiets bij Pure Africa, maar waarom?

By 14 oktober 2016No Comments

Als je in de laatste drie maanden van 2016 een koffiemachine of gewoon een pak koffie koopt bij Pure Africa maak je kans om een bamboe fiets van Ferander te winnen. Mooie actie natuurlijk, maar wat heeft een bamboe fiets te maken met Pure Africa koffie? Behoorlijk veel eigenlijk.

Gedeelde werkwijze

Ferander en Pure Africa hebben een visie op hoe je zaken doet die overeenkomt. Dit is een visie waarbij niet alleen de laagste prijs belangrijk is, maar vooral het eindresultaat voor alle belanghebbenden. Het primaire doel van een onderhandeling is niet meer de laagste prijs. Het plezier om zaken met elkaar te doen en iedereen in de keten iets te laten verdienen staat voorop.

Microkredieten

Een belangrijke remmende factor voor economische groei in Afrika is dat het bijna onmogelijk is een betaalbare lening af te sluiten. Voor MKB bedrijven lopen rentes al snel op tot 20% en voor boeren tot 25% of zelfs 30%. Ferander en Pure Africa investeren in microkredieten tegen 6% rente. Op deze manier maken we het voor Afrikaanse ondernemers mogelijk om hun bedrijf te laten groeien in plaats van heel veel rente te betalen.

Koop een koffiemachine en win een bamboe fiets

Samenwerking

Toen we met elkaar in contact kwamen leidde de gedeelde visie ook al snel tot gedeeld enthousiasme over elkaars producten. Dit heeft geleid tot deze mooie winactie, met dank aan Ferander. In de toekomst gaan we verder samenwerken. Wie weet rijden er over een paar jaar bamboe fietsen rond in Kigali en investeert Pure Africa in Ghanese start-ups. 

Hoe de actie werkt

Het is heel simpel. Als je in oktober, november of december een koffiemachine of koffie koopt bij Pure Africa ding je automatisch mee naar de fiets. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren. Iedere bestelling telt op zich.