Skip to main content

Door decennia van
lage koffieprijzen leven boeren in armoede.

direct inkopen bij koffieboeren

Verbeter het inkomen van koffieboeren door traceerbare groene koffie in te kopen

Door groene koffiebonen direct bij boeren in te kopen weten we precies waar onze koffies vandaan komen. We bepalen samen met de boeren een winstgevende prijs. Ons uitgangspunt is daarbij een leefbaar inkomen.

Ben jij die koffiebrander die graag wil weten waar je koffies vandaan komen en wat de boer ervoor betaald heeft gekregen? Wij zijn jouw groothandel voor groene koffiebonen met een transparante keten.

1

Direct trade & traceability

We bouwen directe relaties met koffieboeren op en bezoeken hen op hun plantage. De coöperaties rapporteren betalingen aan koffieboeren via de blockchain. Onze lokale collega's controleren de betalingen doormiddel van steekproeven bij koffieboeren.
2

Leefbaar inkomen

Samen met koffiecoöperaties berekenen we welke prijs voor hen winstgevend is. Wij vinden dat coöperaties winst moeten kunnen maken om te investeren. Tegelijkertijd is het uitgangspunt dat boeren een leefbaar inkomen betaald krijgen.

Hier zie je een voorbeeld van één van de coöperaties waarmee wij samen werken. De prijs voor een leefbaar inkomen voor de koffieboer ligt rond €3,85. Wij hebben een prijs van €4,84 per kg betaald.

3

Lange termijn relatie

Om duurzaam meer te verdienen is het belangrijk dat koffieboeren vaste afnemers hebben. Wij bouwen aan lange termijn relaties waarin we niet eenmalig maar elk jaar een goede prijs voor koffie betalen. Dit geeft boeren meer zekerheid en de bereidheid om te investeren neemt toe.
4

Investeren in klimaat

De toekomst van koffie is in gevaar door klimaatverandering. Door hogere prijzen te betalen en te investeren in klimaatbestendigheid dragen we bij aan de koffieplantage van de toekomst. Dit doen we bijvoorbeeld door te investeren in schaduwbomen en intercropping.
5

Betere kwaliteit

Door winstgevende prijzen te betalen investeren boeren meer in hun plantages. Zo vergroten ze hun oogst en verbetert de kwaliteit. Hiervan heb je als klant weer voordeel.

Prijslijst direct trade groene koffie Pure Africa

Wil je onze prijslijst van groene koffies ontvangen of met ons praten over direct trade groene koffie voor jouw onderneming?

microkrediet sticker
Onze partrners

We werken samen met 12 coöperaties

Pure Africa koopt groene koffie in Rwanda, Burundi en Uganda. Wil je weten wie de mensen zijn achter de coöperaties? Elke coöperatie heeft zijn eigen unieke verhaal.