Groene koffie

Ben je op zoek naar groene koffie waarvan de herkomst bekend is? Koop dan je groene koffie in bij Pure Africa. Wij hebben lange termijn samenwerkingen met coöperaties in Afrika. Samen met de coöperaties bepalen we een winstgevende prijs. Zo kunnen zij boeren fatsoenlijk betalen en tegelijkertijd investeren in de koffieplantages.

Groene koffie

Je kunt bij ons per baal van 60 kg bestellen. Van de coöperaties uit Rwanda, Burundi en Oeganda hebben we voorraad in Nederland. Je kunt ook vooruit bestellen op koffie die nog moet worden geoogst. Dan weet je zeker dat je de meest verse koffie hebt. Vul het formulier in om de voorraad- en prijslijst aan te vragen.

Aanvraag prijslijst groene koffie

Bestel proces

De minimum afname is een baal van 60kg. Als je een grotere hoeveelheid afneemt wordt de prijs lager. We kunnen ook ruimte voor je reserveren in een container met groene koffie. Als je van een bepaalde coöperatie bijvoorbeeld een jaar voorraad wilt kopen dan kunnen we dit meenemen in het inkoopcontract. Zo ben je ervan verzekerd dat je de hoeveelheid koffie ontvangt die je hebt besteld.

Betaal een eerlijke prijs voor groene koffie

De koffiemarkt is ondoorzichtig. Toen we met Pure Africa begonnen konden we er vaak alleen achterkomen wat het land van herkomst van een groene koffie was maar bleef het onduidelijk uit welke regio in dat land de koffie kwam. Door speculatie wisselt een partij koffie soms wel tien keer van eigenaar voordat de bonen de brander in gaan. Speculanten verdienen hiermee veel geld terwijl de boer eigenlijk altijd te weinig betaald krijgt.

Dit kan anders. Pure Africa heeft directe relaties met de coöperaties. We weten wie de koffie verbouwt en staan regelmatig op de koffieplantages. Samen met coöperaties rekenen we uit wat voor hen een winstgevende prijs is. Zo kunnen zij boeren een goede prijs betalen terwijl ze tegelijkertijd kunnen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van de koffie. Doordat we elk jaar terugkomen levert het ons op den duur dus een betere kwaliteit koffie op.

Iedereen in de keten moet winst maken. Voor ons is dit een normale manier van werken. Daarom vinden we het ook helemaal niet erg om met jou te delen wat we aan de boeren coöperaties betalen.